iltasyazilim
FD Üye
Nevşehirin Bölgesel Yemekleri
Nevşehirin yöresel yemekleri ve tarifleri
Nevşehir Yöresi Yemekler
Nevşehir Yöresel Yemekleri
Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri o kadar fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır Çoğunlukla et tüketimi fazladır Yörede sebzeciliğe de tartma verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar Bölge, şarapları ile de ünlüdür
Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:
Çorbalar
tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı
Yemekler
ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) ,Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk
Tatlılar
Bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal ya da şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf Yörede nitelikli şarap üretimi de yapılmaktadır *
Nevşehirin yöresel yemekleri ve tarifleri
Nevşehir Yöresi Yemekler
Nevşehir Yöresel Yemekleri
Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri o kadar fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır Çoğunlukla et tüketimi fazladır Yörede sebzeciliğe de tartma verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar Bölge, şarapları ile de ünlüdür
Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:
Çorbalar
tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı
Yemekler
ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) ,Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk
Tatlılar
Bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal ya da şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf Yörede nitelikli şarap üretimi de yapılmaktadır *