Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nevzine (Kayseri Yöresel Tatlısı)

Nevzine (Kayseri Yöresel Tatlısı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Nevzine (Kayseri Yöresel Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tane yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sade yağ
*Yarım paket katı yağ
*Yarım şu bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı ceviz

Şerbet;


*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 su bardağı pekmez

Nevzine (Kayseri Yöresel Tatlısı) Tarifi Yapılışı Öncelik le şerbetimizi hazırlıyoruz şeker ve suyu gereğince kaynatıp altını kapattıktan sonrada pekmezimizi ekleyip soğutuyoruz Kabımızın ilk olarak tereyağ, sade yağ (tarih yada vita), paket yağ ve sıvı yağ imiz kaynatmadan karıştırarak eritiyoruz İçerisine tahinimizi de ekleyip soğutuyoruz Kabımızın içerisine yumurta yoğurt ve soğuttuğumuz yağlarımızı alıp iyice karıştırdıktan sonra unumuzu kabartma tozu ve cevizi de ekleyip harmanlayarak, yoğurmadan hamur elde ediyoruz Yani kurabiye hamuru gibi pürüzsüz bir hamur değilde helva görüntüsünde topaklı bir hamur oluyor, bu şekilde kurabiye hamuru kıvamına gelen hamurumuzu tepsimize döküp iyice bastırıyoruz Ne kadar iyi bastırırsanız dilimleriniz o kadar güzel olur Sonra dilimleyip 180 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz Pembeleşen nevzinemizi bir 20 dk da fırının ağzı iyice açık bir şekilde pişiriyoruz Bu şekilde pişirmemiz tatlımızın kıyır kıyırr olmasını sağlıyor Fırından çıkıp ilk sıcağı çıkan ılık nevzinemize soğumuş şerbertimizi gezdiriyoruz Kıyır kıyır kavruk bir tat da tatlı denemenizi tavsiye ederim bütün ayrıntılarıyla anlattım yapılışını, tutturamam diye korkmayın Yine de sorularınız olursa cevaplarım Afiyet olsun Sevgiler
 
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt