iltasyazilim
FD Üye
Nevzine Tatlısı Tarifi Resimli,
Nevzine Tatlısı Tarifi;
Malzemeler
Takriben 5 su bardağı un
250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
1,5 su bardağı ceviz (kocaman dövülmüş)
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 dere kaşığı karbonat tozu
1 su bardağı pekmez
Yapılışı:
Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın Orta yükseklik bir tepsiyi yağlayın Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın Hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun Hamur birleşmevecek, parça parça bir kıvamda kalacak Sert kıvamda olacak Orta zirve bir tepsiyi yağlayın Hamuru içine alıp gene avuç içiyle bastırarak tepsiye eşdeğer kalınlıkta yayın 12 santim kalınlıkta olabilir Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın Bıçakla kare kare emin 5 dakika oda sıcaklığında bekletin Sıcakken üstüne oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin 12 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapabilirsiniz Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayabilirsiniz
*
Nevzine Tatlısı Tarifi;
Malzemeler
Takriben 5 su bardağı un
250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
1,5 su bardağı ceviz (kocaman dövülmüş)
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 dere kaşığı karbonat tozu
1 su bardağı pekmez
Yapılışı:
Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın Orta yükseklik bir tepsiyi yağlayın Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın Hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun Hamur birleşmevecek, parça parça bir kıvamda kalacak Sert kıvamda olacak Orta zirve bir tepsiyi yağlayın Hamuru içine alıp gene avuç içiyle bastırarak tepsiye eşdeğer kalınlıkta yayın 12 santim kalınlıkta olabilir Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın Bıçakla kare kare emin 5 dakika oda sıcaklığında bekletin Sıcakken üstüne oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin 12 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapabilirsiniz Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayabilirsiniz
*