iltasyazilim
FD Üye
Nevzine Tatlısı (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*3 yemek kaşığı Tahin
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için :
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
*2 yemek kaşığı kadar pekmez
Nevzine Tatlısı (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Yumurta alerjisi olanların ve yumurta kokusu sevmeyenlerin gönül rahatlığı ile deneyebileceği bir tarif Leyla ile yemek saati sitesinden farklı bir lezzet Yapılışı :İlk önce şerbetimizi hazırlayalım Şu, şeker, limon suyunu tencereye alıp 1520 dakika kaynatalım Hazır olan şerbetin içine pekmezi de döküp karıştıralım ve soğutalım Sonra hamur malzemelerini sırası ile kaseye alalım Ununu da yeteri kadar koyup yumuşacık bir hamur yoğuralım Yoğurduğumuz hamura ceviz içini de katıp tekrardan yoğuralım Hamuru borcama güzelce yerleştirip elimizle iyice bastırarak düzleyelim Tatlımızı 200 dereceli fırında 10 dakika kadar bekletelim 10 dakika sonra fırından çıkartıp istediğiniz şekilde dilimleyelim ve yine fırına verelim Bu sefer fırında iyice kızarana kadar iyice pişirelim Pişen tatlımızı fırında çıkartıp biraz ılınmasını bekleyip soğumuş şerbetimizi üzerine güzelce dökelim NOT:Eğer yumuşak bir tatlı seviyorsanız tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti dökün Kıyır kıyır bir tatlı seviyorsanız tatlıyı biraz ılık hale gelmesini bekleyip şerbeti öyle dokunuz Tatlımız şerbetini çektikten bir iki saat sonra fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet bal şeker ola
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*3 yemek kaşığı Tahin
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için :
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
*2 yemek kaşığı kadar pekmez
Nevzine Tatlısı (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Yumurta alerjisi olanların ve yumurta kokusu sevmeyenlerin gönül rahatlığı ile deneyebileceği bir tarif Leyla ile yemek saati sitesinden farklı bir lezzet Yapılışı :İlk önce şerbetimizi hazırlayalım Şu, şeker, limon suyunu tencereye alıp 1520 dakika kaynatalım Hazır olan şerbetin içine pekmezi de döküp karıştıralım ve soğutalım Sonra hamur malzemelerini sırası ile kaseye alalım Ununu da yeteri kadar koyup yumuşacık bir hamur yoğuralım Yoğurduğumuz hamura ceviz içini de katıp tekrardan yoğuralım Hamuru borcama güzelce yerleştirip elimizle iyice bastırarak düzleyelim Tatlımızı 200 dereceli fırında 10 dakika kadar bekletelim 10 dakika sonra fırından çıkartıp istediğiniz şekilde dilimleyelim ve yine fırına verelim Bu sefer fırında iyice kızarana kadar iyice pişirelim Pişen tatlımızı fırında çıkartıp biraz ılınmasını bekleyip soğumuş şerbetimizi üzerine güzelce dökelim NOT:Eğer yumuşak bir tatlı seviyorsanız tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti dökün Kıyır kıyır bir tatlı seviyorsanız tatlıyı biraz ılık hale gelmesini bekleyip şerbeti öyle dokunuz Tatlımız şerbetini çektikten bir iki saat sonra fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet bal şeker ola