iltasyazilim
FD Üye
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağı süt
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Yarım su bardağı pekmez
Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti soğuk kullanacağımız* için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Bunu için şeker ve su küçük bir tencereye ilave edilip ocağa alınır kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra 1012 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır
*Üzerine pekmez ilave edilir karıştırılır ve soğuması için kenara alınır
*Hamuru için geniş bir kaba margarin, sıvı yağ ,süt ,sirke, ceviz ve tahin alınıp karıştırılır
*Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave edilir
*Her unun kalitesi farklı olur bundan dolayı unu dikkatli kullanın
*3 bardaktan sonra kontrollü olmakta fayda var ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir
*Çok hafif yağlanmış büyük boy borcama yayılır dilimleme açısından dikdörtgen borcam kullanırsanız daha iyi olur
*Üzeri resimdeki gibi bıçak yada çatal yardımıyla küçük kareler çizilir
*Önceden ısıtılmış* 200 dereceli fırında 35 dakika pişirilir
*Fırından fırına pişirme süresi farklılık gösterebilir
*Altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir
*Burada önemli nokta hamurun çok iyi kızarması
*Aksi halde tatlınız hamurlaşır
*Pişen tatlının ilk sıcaklığının çıkması için 10 dakika beklenir ve soğuk şerbet üzerine gezdirilir
*Şerbetini tamamen çektikten sonra dilimlenir istenilen şekilde süslenir ve servis edilir
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
,
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağı süt
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Yarım su bardağı pekmez
Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti soğuk kullanacağımız* için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Bunu için şeker ve su küçük bir tencereye ilave edilip ocağa alınır kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra 1012 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır
*Üzerine pekmez ilave edilir karıştırılır ve soğuması için kenara alınır
*Hamuru için geniş bir kaba margarin, sıvı yağ ,süt ,sirke, ceviz ve tahin alınıp karıştırılır
*Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave edilir
*Her unun kalitesi farklı olur bundan dolayı unu dikkatli kullanın
*3 bardaktan sonra kontrollü olmakta fayda var ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir
*Çok hafif yağlanmış büyük boy borcama yayılır dilimleme açısından dikdörtgen borcam kullanırsanız daha iyi olur
*Üzeri resimdeki gibi bıçak yada çatal yardımıyla küçük kareler çizilir
*Önceden ısıtılmış* 200 dereceli fırında 35 dakika pişirilir
*Fırından fırına pişirme süresi farklılık gösterebilir
*Altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir
*Burada önemli nokta hamurun çok iyi kızarması
*Aksi halde tatlınız hamurlaşır
*Pişen tatlının ilk sıcaklığının çıkması için 10 dakika beklenir ve soğuk şerbet üzerine gezdirilir
*Şerbetini tamamen çektikten sonra dilimlenir istenilen şekilde süslenir ve servis edilir
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
,