iltasyazilim
FD Üye
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
*Yarım su bardağı pekmez
Hamuru için;
*125 gr yumuşak tereyağı
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı tahin
*2 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*Yaklaşık olarak 4 4 5 su bardağı un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti yapılır
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve yaklaşık 15 dakika kaynatın Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin
Şerbeti ocaktan alın, pekmezi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın
Hamur için, tereyağı, sıvı yağ, süt, tahin ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın
Daha sonra kabartma tozu vanilya ve yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun
Kıvamı çok yumuşak olmasın Tahinin kıvamı bardak ölçüleri gibi nedenlerle un farkedebilir Benimkisi 4 bardaktan biraz fazla un aldı
En son cevizi ekleyip yoğurun ve yağlanmış dikdörtgen borcama yada aynı ebatlarda bir fırın tepsisine elinizle bastıra bastıra eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın
Çatalla üzerine çizikler atın, Hamurunuzu dilimleyin
Önceden ısıtılmış 180 derece de yaklaşık 30 40 dk iyice kızarana dek pişirin
Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbetini dökün ve çekmesi için bi kenara alın
Yaklaşık olarak 3 4 saat sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
*Yarım su bardağı pekmez
Hamuru için;
*125 gr yumuşak tereyağı
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı tahin
*2 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*Yaklaşık olarak 4 4 5 su bardağı un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti yapılır
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve yaklaşık 15 dakika kaynatın Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin
Şerbeti ocaktan alın, pekmezi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın
Hamur için, tereyağı, sıvı yağ, süt, tahin ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın
Daha sonra kabartma tozu vanilya ve yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun
Kıvamı çok yumuşak olmasın Tahinin kıvamı bardak ölçüleri gibi nedenlerle un farkedebilir Benimkisi 4 bardaktan biraz fazla un aldı
En son cevizi ekleyip yoğurun ve yağlanmış dikdörtgen borcama yada aynı ebatlarda bir fırın tepsisine elinizle bastıra bastıra eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın
Çatalla üzerine çizikler atın, Hamurunuzu dilimleyin
Önceden ısıtılmış 180 derece de yaklaşık 30 40 dk iyice kızarana dek pişirin
Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbetini dökün ve çekmesi için bi kenara alın
Yaklaşık olarak 3 4 saat sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun