iltasyazilim
FD Üye
Nevzine tarifi için malzemeler
Malzemeler
125 gr tereyağı
50 gr tahin
50 gr ince çekilmiş ceviz içi
1 kahve fincanı yoğurt
300 gr un
1 paket kabartma tozu
Dut pekmezli şerbet için
125 gr toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limon
1 çay bardağı dut pekmezi
Nevzine hazırlanışı
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor Şimdi başlayalım
Tereyağını eritip derin bir kaba alınCeviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırınElenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyinÖnceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatınLimon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alınTatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün Şerbetini çekinceye kadar bekletinBuzdolabında en az iki saat bekletinDilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin
LEZZETCOM
Malzemeler
125 gr tereyağı
50 gr tahin
50 gr ince çekilmiş ceviz içi
1 kahve fincanı yoğurt
300 gr un
1 paket kabartma tozu
Dut pekmezli şerbet için
125 gr toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limon
1 çay bardağı dut pekmezi
Nevzine hazırlanışı
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor Şimdi başlayalım
Tereyağını eritip derin bir kaba alınCeviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırınElenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyinÖnceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatınLimon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alınTatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün Şerbetini çekinceye kadar bekletinBuzdolabında en az iki saat bekletinDilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin
LEZZETCOM