iltasyazilim
FD Üye
1 New Orleans Usulü Acılı Karidesler Tarifi için;
Karidesleri temizleyin, kabuklarını çıkartın
2 Bir tencereye geri kalan malzemeleri ekleyin karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın
3 Pişen karışımı bir kaseye alın ve soğumaya bırakın
4 Bir güvece karidesleri yerleştirin ve üzerine soğumuş olan karışımı dökün, buzdolabında 30 dakika bekletin
5 200 derecede fırınınızı ısıtın ve Karidesleri 1520 dakika pişirin
6 Ekmek ve limon dilimleri ile servis yapın
Malzemeler
225 g jumbo karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1çorba kaşığı tatlı biber sosu
½ çorba kaşığı Worcestershire
½ tatlı kaşığı toz biber
½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
½ tatlı kaşığı kuru kekik
½ tatlı kaşığı Sriracha sos
2 diş sarımsak, kıyılmış
½ limon suyu
1 yemek kaşığı maydanoz, Doğranmış
Tuz ve karabiber
Servis için :
Ekmek ve limon dilimleri
Kaynak : Turkmax Gurme
Karidesleri temizleyin, kabuklarını çıkartın
2 Bir tencereye geri kalan malzemeleri ekleyin karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın
3 Pişen karışımı bir kaseye alın ve soğumaya bırakın
4 Bir güvece karidesleri yerleştirin ve üzerine soğumuş olan karışımı dökün, buzdolabında 30 dakika bekletin
5 200 derecede fırınınızı ısıtın ve Karidesleri 1520 dakika pişirin
6 Ekmek ve limon dilimleri ile servis yapın
Malzemeler
225 g jumbo karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1çorba kaşığı tatlı biber sosu
½ çorba kaşığı Worcestershire
½ tatlı kaşığı toz biber
½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
½ tatlı kaşığı kuru kekik
½ tatlı kaşığı Sriracha sos
2 diş sarımsak, kıyılmış
½ limon suyu
1 yemek kaşığı maydanoz, Doğranmış
Tuz ve karabiber
Servis için :
Ekmek ve limon dilimleri
Kaynak : Turkmax Gurme