Nusr-Et Steakhouse’un kurucusu Nusret Gökçe’nin hayat kıssası çok farklı. Sıfırdan tepeye tırmanışın somut örneklerinden. Gökçe, Erzurum’da maden personeli bir babanın beş çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiş. Meslek hayatına İstanbul’da bir kasap çırağı olarak başlamış. Birinci kasap restoran konseptli yerini 2007’de açtı.
Arjantin, ABD, Japonya’da bu işi daha âlâ nasıl yapabilirim diye araştırdı. Ortağı Mithat Fazilet ile birlikte Nusr-Et’i kurdu. Etiler’deki Nusr-Et o kadar tanınan hale geldi ki bu kesime yatırım yapmaya başlayan ve müdavimlerden olan Doğuş Holding’in işvereni Ferit Şahenk iştirak teklifinde bulundu.
2011’deki paydaşlıktan sonra süratli bir büyüme süreci başladı. Nusr-Et bugün yalnızca İstanbul’da değil Ankara, Bodrum, Dubai, Abudabi, Doha, Miami, New York’ta şubeleri olan bir steakhouse zinciri. Nusret Gökçe tuzlama (saltbae) hareketiyle dünya çapında üne kavuştu ve toplumsal medya fenomeni oldu. Şu sıralar ABD’de Saltbae markasıyla hamburger zinciri kuruyor.
Gökçe bu kadar ünlü olunca haliyle çekemeyenleri de çok oluyor. ABD’de personel haklarıyla ilgili kesilen ceza ve tartışmalar da bunun örneği. Gökçe’yi yakından tanıyanlar bilir. Bırakın emekçinin alın terine göz dikmeyi, ceplerine para bile koyar.
ABD ve Türkiye’de bu tartışmalar yapılırken Nusr-Et New York’a yeni bir restoran daha açıyormuş. Yeni restoran yılbaşına yetişecekmiş. ABD’de şube sayısı üçe çıkacak.
Bir şube açılışı da Abu Dabi’de yapılacakmış. Nusret Gökçe, yeni restoranların açılışı için iki ülke ortasında mekik dokuyormuş…
Para Mecmuası