Isaac Newton Sozleri
Isaac Newton un ozlu sozleri
Biz duşuncelerimiz değiliz, biz duşuncelerimizin duşuncesiyiz
Eğer diğer insanlardan benim icin birşeyler yapmalarını bekleseydim hic birşey yapamazdım
Ben, benden oncekilerin omuzlarına tırmandığım icin onlardan biraz daha ilerisini gorebildim
Eğer daha ileriyi gorduysem, devlerin omuzlarında durduğum icin olmuştur
İnsanlar sayılar gibidir, o insanın değeri ise o sayının icinde bulunduğu sayı ile olculur
Plato benim arkadaşım, Aristoteles benim arkadaşım ancak benim en buyuk arkadaşım doğruluk
Yıldızların hareketlerini hesaplayabilirim ancak insanların deliliklerini değil
Tanrı her şeyi olcuyle yaratmıştır Ağırlık, sayı ve uzunluk
Diğer tum kanıtları bir yana bırakırsak baş parmak bile benim Tanrı'nın varlığına inanmam icin yeterlidir
Aşk kopru kurmaktır İnsanlar kopru kuracakları yerde, duvar ordukleri icin yalnız kalırlar
Sağlam bir tahmin olmadan, hicbir buyuk buluş yapılmamıştır
Ne demek yanlış? Ben mi?
Dunyaya nasıl gorunduğumu bilmiyorum ; ama ben kendimi, henuz keşfedilmemiş gerceklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, duzgun bir cakıl taşı ya da guzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir cocuk gibi goruyorum
imagesnewtonsozleri5ad957ce6d409
Isaac Newton un ozlu sozleri
Biz duşuncelerimiz değiliz, biz duşuncelerimizin duşuncesiyiz
Eğer diğer insanlardan benim icin birşeyler yapmalarını bekleseydim hic birşey yapamazdım
Ben, benden oncekilerin omuzlarına tırmandığım icin onlardan biraz daha ilerisini gorebildim
Eğer daha ileriyi gorduysem, devlerin omuzlarında durduğum icin olmuştur
İnsanlar sayılar gibidir, o insanın değeri ise o sayının icinde bulunduğu sayı ile olculur
Plato benim arkadaşım, Aristoteles benim arkadaşım ancak benim en buyuk arkadaşım doğruluk
Yıldızların hareketlerini hesaplayabilirim ancak insanların deliliklerini değil
Tanrı her şeyi olcuyle yaratmıştır Ağırlık, sayı ve uzunluk
Diğer tum kanıtları bir yana bırakırsak baş parmak bile benim Tanrı'nın varlığına inanmam icin yeterlidir
Aşk kopru kurmaktır İnsanlar kopru kuracakları yerde, duvar ordukleri icin yalnız kalırlar
Sağlam bir tahmin olmadan, hicbir buyuk buluş yapılmamıştır
Ne demek yanlış? Ben mi?
Dunyaya nasıl gorunduğumu bilmiyorum ; ama ben kendimi, henuz keşfedilmemiş gerceklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, duzgun bir cakıl taşı ya da guzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir cocuk gibi goruyorum
imagesnewtonsozleri5ad957ce6d409