Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Niçin Ağlıyorsun Elisabeth Mutlu Değil miyiz?

Niçin Ağlıyorsun Elisabeth Mutlu Değil miyiz?
0
44

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Neden Ağlıyorsun Elisabeth Mutlu Değil miyiz? Kitap severler için sizlere Selahaddin Yusuf'un Niçin ağlıyorsun Elisabeth mutlu değilmiyiz?Adlı kitabını takdim etmek istiyorum önce kitabın ön kapağından görsel olarak sizlere bilgi vermek istiyorum 1549300008 1549300008 nicinagliyorsunelisabethmutludegilmiyiz5c58712d4e6e1nicinagliyorsunelisabethmutludegilmiyiz5c58712d4e6e1nicinagliyorsunelisabethmutludegilmiyiz5c58712d4e6e1 James Joyce’un sözü, fiilen birçok yazarın edebiyat etkinliğini, o belli belirsiz türe dahil ediyor: “Kingstown İskelesi, dedi Stephen, yalnızca düş kırıklığına uğramış bir köprü… Bu kitap, düş kırıklığına uğramış bu köprülerle epeyi sıkı fıkı olmuş bir yazarın çalışması Sulara içten uzanmış bir tahta iskeleyi, karşısında kıyıya doğru uzanırken önü kesik olarak hayal etmek, iskeleye bir “düş izafe etmek, daha sonra da onun Ükırıldığını ima etmek… Yazarların çoğunun, bilerek veya bilmeyerek burnunu soktuğu bir bölge bu Umudu umutsuzca vurgulamak, umudu umarsızca ve şiirsel bir ısrarla vurgulamak, bu yazarların en kayda değer özellikleri gerçekte İsmine en çok “çağdaş denilen yaşam tarzının, bununla beraber büyük kişilik sahibi de olan büyük yazarlarda bıraktığı izler, yaralar, fiilen merak etmeye bedel Çünkü içinde yaşadığımız zamanı ve hayatı daha derinden kavrayabilmemiz için, daha “yeni kavrayabilmemiz için, onların düş kırıklıklarına eğmek zorundayız Selahattin Yusuf’un, hayal kırıklığına uğramış iskelelere doğru yıllar baştan başa yaptığı uzun yolculuklar, sevdiği yazarların bazılarıyla kurduğu yakınlıklar, bu kitabı ortaya çıkardı Umarız, hayatı ve edebiyatı daha iyi anlamada Türk okuruna bir katkısı olur ***Kitaba ismini veren tümce Friedrich Nietzsche ile kızkardeşi Elisabeth Nietzsche aralarında geçmiş bir diyalogdan alıntılanmış  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt