niçin böcek yemiyoruz? "Haşere yeme fikrinin insanda oluşturduğu tek duygu iğrenme duygusudur İnsanların yiyecek tüketim alışkanlıklarını, kalori değerleri ve gıda dengesi değil, dinler, gelenekler kısacası kültürler belirler Günümüz insanları yalnızca birkaç omurgalı, yumuşakça ve kabukluları yemesine rağmen, atalarımız haşere yiyici idi Böcekler bolca protein ve yağsız sığır etinden daha eksik yağ içerirler, içlerinde bolca kalsiyum, demir, farklı alanlara yönlendirilmiş mineraller ve vitamin vardır Protein içeriği bakımından, çekirge yüzde 5075, örümcek yüzde 64, karınca yüzde 24, tavuk yüzde 23, balık yüzde 21, sığır eti yüzde 20 ve kuzu eti yüzde 17 zengindir Avrupalılar böcek yemez lakin Afrika'da öbür çekirge türleri ve iri kelebek tırtılları yenir Tayland'da bir tür kocaman su böceği, Yeni Gine'de ağustos böceği, Japonya'da kızartılmış yaban arısı, yalnız ya da öteki besin maddeleri ile veya soslarla karıştırılıp yenmektedir Halen dünyamızda, insan gıdası olarak 500 civarında böcek türü yenilmekte, bunun yüzde 40'ı Meksika'da tüketilmektedir İnsanların haşere yeme alışkanlığını kazanamamalarmın sebebi olasılıkla, böceklerin boyutlarının minik, dolayısıyla tüketim için zorunlu olan miktarın temininin zorlama olmasından kaynaklanmaktadır Bundan daha sonra söyleyeceklerimiz, bizi titiz okuyan ve evlerindeki kalorifer böceğinin ekonomik değerini anlayan okurlara; Eğer haşere yemeye karar vermişseniz, onları dinç olarak yakalamalı ve hemencecik işleme koymalısınız, çünkü ölü böcekler fazla tez bozulurlar Karasinekler ve hamamböcekleri gibi böcekler başlıca bakteri taşırlar, bunları yememek gerekir Fiilen öyle ya da böyle bütün böcekler asalak taşıdıklarından, iyi bir pişirme gerekir Tüylü böcekler boğazı tahriş eder, renkli böcekler ise genelde zehirlidir Şaka bir yandan, ahali dinç bir şekilde böcek yiyebilme alışkanlığına kavuşsalardı, besi hayvancılığına ayrılan otlaklar bugün orman olarak korunabilecekti!