Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nikola Tesla Kimdir ?

Nikola Tesla Kimdir ?
0
108

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Nikola Tesla Hakkında Nikola Tesla
(10071856)10071856 (yaşı 161)
Smiljan, Hırvatistan İkamet New York, New York, ABD Meslek Mucit Aktif Yıllar 18561943 Burcu AslanEşiBoyu188 cmKilosu65 kgNikola Tesla 10 Temmuz 1856’da Hırvatistan – Smiljan’da dunyaya gelmiş olan bilim adamıdır Smiljan’daki ilkokulda Almanca, aritmetik ve din eğitimini alan unlu bilim adamı, 1870’de Karlovac’daki Yuksek Gercek Jimnastik Salonu’na kaydoldu ve 1873’te uc yıl icinde dort yıllık eğitimini tamamladı
1881’de Budapeşte’deki Merkezi Telgraf Ofisinde calışan Nikola Tesla, daha sonra Budapeşte Telefon Santrali’nin elektrik şefliği gorevini ustlendi ve onemli gelişmeler kaydetti 1882’de Fransa’daki Continental Edison Company tarafından elektrikli ekipman tasarımcısı olarak calışmaya başlayan unlu bilim adamı, iki yıl sonra Thomas Edison icin calışmak uzere New York’a taşındı ve ona doğru akım jeneratorlerini yeniden tasarlamasında yardımcı oldu
Edison ile anlaşmazlığa duşmesinin ardından kendi laboratuvarını kuran ve zamanını ve enerjisini Tesla Bobini, karbon duğme lambası, elektrik rezonansı ve ceşitli aydınlatma gucleri gibi sayısız deney uzerine harcayan Nikola Tesla, 1899’da Colorado Springs’e taşınarak laboratuvarını kurarak kablosuz bir kuresel enerji iletim sistemi kurdu
Nikola Tesla Sozleri Şimdiki zaman onlara ait olabilir, ama gelecek, ki ben hep bunun icin calıştım, bana ait
Hepimiz hata yaparız ama hatayı işe koyulmadan yapmak en iyisi
Yalnız olun, icadın sırrı budur Yalnız olun, fikirlerin bulunduğu zaman budur Yalnız olun, olgunlaşacağınız an budur
Para benim icin insanların ona atfettiği gibi bir değer taşımıyor Ben butun paramı, insanoğlunun hayatını kolaylaştıracak icatlar yaptığım deneylerime yatırdım
Zorlama altında gosterilen her turlu caba yaşam enerjisinden feda etmeyi gerektirir Ben asla boyle bir bedel odemedim Tam tersine ben duşuncelerimle beslendim, geliştim
Nikola Tesla Buluşları En dikkat cekici buluşlarından biri, modern alternatif akım (AC) elektrik tedarik sistemini tasarlamasıdır Edison’un bir ızgarada elektriği ileten doğru akım (DC) sistemine kıyasla daha etkin bir yontem olduğu kanıtlandı
Enerjiyi son yuksek gerilim yuklerine donuşturen, muhteşem elektrik arkları uretebilen guclu elektrik alanları yaratan bir devre olan Tesla Bobini uretmiştir
1943’te radyo gelişimine onemli katkılarından oturu radyonun babası olarak adlandırıldı
Radar teknolojisi, Xray teknolojisi ve AC makinelerin coğunun temelini oluşturan doner manyetik alanın geliştirilmesinde oncu rol oynamıştır
Nikola Tesla Kitapları Nikola Tesla’nın yazmış olduğu kitaplar şu şekildedir;
Alternate Currents of High Potential and High Frequency: Experiments (1892)
The Problem of Increasing Human Energy (1900)
The True Wireless (1919)
Colorado Springs Notes, 1899–1900 (1976)
The Fantastic Inventions of Nikola Tesla (1993)
The Tesla Papers (2000)
Very Truly Yours (2007)
Nikola Tesla’nın Kişisel Hayatı Nikola Tesla iki saatten fazla uykuyla gunde yaklaşık 15 saat calışır ve her gun sekiz ila on mil yururduSekiz dilde konuşma yeteneği olan bir fotoğrafik belleği olan Nikola Tesla, bircok kadın ona aşık olsa da hic evlenmemişti ve bilinen bir ilişkisi yoktu
7 Ocak 1943’te New York’taki bir otel odasında nedeni bilinmeyen bir şekilde hayatını kaybetmiştir

858,500Konular
982,368Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt