ABD Hazine getirileri ve doların dört ayın en yüksek seviyesine ulaşması getiri sağlamayan metalin çekiciliğini azaltıyor. ABD gösterge Hazine getirileri yükselerek altın tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Peki altın fiyatı ve piyasalar için beklentiler ve öngörüler nelerdir? İşte tahminler…
Jim Wyckoff: Momentum altın fiyatları için düşüş yönünde
Kitco Metals kıdemli analisti Jim Wyckoff, piyasaları yorumlayarak şunları söyledi:
ABD ve diğer Avrupa ülkeleri arasında devlet tahvili oranlarında büyük bir fark görüyorsunuz ve bu, dolara artan akışlara neden oluyor ve bu da değerli metaller üzerinde baskı oluşturuyor. Momentum (altın için) düşüş yönünde. Bu nedenle boğaların bir tür yukarı doğru sürdürülebilirliğin sağlanabileceğine dair güven kazanması için fiyatların biraz toparlandığını görmeniz gerekecek.

CPM Group’un yönetici ortağı Jeffrey Christian, piyasaları yorumladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Jeff Christian, altın fiyatının yönünün en önemli göstergesinin metale yönelik yatırım talebi olduğunu ve yatırım talebinin hala tarihsel olarak yüksek seviyelerde olduğunu belirtti.
Michael Gayed: Piyasa Nisan’da çökebilir!
Toroso Investments portföy yöneticisi Michael Gayed, bir piyasa düzeltmesinin uyarı sinyalleri hakkında Kitco News’e konuştu. Michael Gayed, “Koşulların kötüleşmeye başladığını ve borsadaki olası bir çöküşü desteklediğini düşünüyorum.” dedi. Michael Gayed, riskli varlıklarda bir bükülme noktası için birkaç önemli göstergeye dikkat çekti. Michael Gayed konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Öncü gösterge olarak belgelenen kamu hizmetlerinin piyasaya karşı güçlendiği ortaya çıktı. Tipik olarak, kamu hizmetleri büyük çökmeleri, düzeltmeleri ve ayı piyasalarını geride bırakır. Neden? Çünkü borsadaki en tahvil benzeri sektörler ve azalan para talebinden faydalanıyorlar. Getiri eğrisi hala dik, ancak nihayet düşmeye başlıyor gibi görünüyor. Benim izlediğim göstergelerden biri de kerestenin altın’a dönüştürülmesidir.