Nişanlı kızlar…! Amannn uyarı…! Lütfen dikkat…! Muhtesem bir yazınisanlikizlaramannndikkatlutfendikkat5c4b9ce121778alt Biliyorum… çok eskiden “gelinine ızdırap eden, “oğlunun hayat arkadaşı biçiminde algılamayıp, kendi konut işlerini yaptırmaya çalışan kayınvalideler vardı… günümüzde de olduğunu biliyoruz… …lakin… birilerinin hayatı… birilerinin tecrübeleri… birilerinin negatif hayat koşulları lütfen sizleri etkilemesin…! “Bacağı her tarafta ayrılacak kedi yok…! yani seslenmek istiyorum ki, “kedinin bacağını bitmiş ayıracaksın(!) gibi bir mantıkla “evlilik yolculuğuna çıkarsanız yolda kalırsınız…! … İnanılır gibi değil…! derhal de böyle kızlar türedi…! nişanlandığı gencin burnundan getiren… olmadık isteklerde yer alan… olmadık biçimlerde kaprisler yapan… kendisini sanki hayatının devamında kesintisiz yapacakmış gibi lüks lokantalarda ağırlatmaya çalışan… ne kadar para harcatırsa öyle kıymetli olacağını zanneden… ne dek yoğun isteklerde bulunursa, o kadar fazla bedel göreceğini hisseden genç kızların sayısında artışlar oldu… Hiç onaylamadığımız, “ızdırap eden kayınvalide zeminine rağmen, böyle bir gelişmeye seyirci kalmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum bir yandan… fakat geçmişte yapılan bir yanlışlığı, gelecekte yapacağımız yeni yanlışlıklarla düzeltemeyiz ancak… Yani; “…zamanında benim annem kayınvalidesinden çok çekmiş… ben kendi kayınvalideme böyle fırsat vermeyeyim! “…erkek milleti kadınların kıymetini bilmez! Ne dek fazla kapris ve naz yaparsam öyle kıymetli olurum! biçiminde bir yapıyla “evlilik kuramazsınız… Savaşa gider gibi… kılıç kalkan kuşanır gibi yola çıkılmaz…! Bağlı bir evlilik yolculuğuna çıkmak istiyorsanız…? Böylece garip şeyler duyuyorum ama… kızmaktan kendimi alamıyorum… gecenin bir yarısında nişanlısını arayıp, İstanbul gibi bir ilde, bir uçtan öbür uca dondurma arzu etmek gibi… “canım çok dondurma istiyor, bana hemen alıp gelir misin? gibi garip istekler… her dışarı çıktığında fazla lüks yerlerde yemek yemeyi istek etmek gibi… Sevgili genç kızlar…! Evleneceğiniz insanın size olan sevgisini ve ilgisini ölçmek(!) için bu gibi yöntemlere başvuruyorsanız yanlış yapıyorsunuz… hatta bir adım öncesine gitmekte yarar var psikolojik açıdan… DEĞERLENDIRMEK zorunda olduğunuz bir ilişki, ilişki bile değildir oysa… değerlendirmek zorundaysanız… üstelik ölçmeye çalıştığınız malzemeler sizin kendi iç malzemeleriniz değil de çevreden birilerinin size dayattıkları şeklindeyse daha artı kusur yaparsınız… Evet… nişan dönemi, gençlerin müşterek olarak birbirini tanıma dönemidir Evlilikle sonuçlanması da gerekmez Çünkü illaki evlilikle sonuçlanacaksa niye şimşek nikahı yapılmıyor yok mi? gençler önce nişanlanıyor… çünkü acaba bu iki insan düzenli mu?… acaba bu iki insan aynı evi paylaşarak bir ömür boyu birlikte yaşayabilirler mi…? acaba bu iki insan ayrı olanla birlikte yaşamayı başarabilecek mi…? acaba bu iki insan vakit içinde birbirini tanımaya başladıkça soğuyacaklar mı…? acaba bu iki insan, şahsiyet yapıları açısından birbirine oturabilecek mi…? vs… vs… …bu ve sözde türden çoğu nedenden nedeniyle önce nişanlanılır… daha sonra her şey düzenli görünüyorsa ve gençler birbirini itmiyorsa evlenirler… Bu süre dahilinde birbirinizi tanımak için çeşitli denemeler yapmanız muhakkak adi… ama deneme malzemeleriniz sizin kendi içinizden çıkmalı… onun bunun söylediği şeyleri denemeye kalkarsanız, kurulmamış evliliğinizi çoktan baltalamış olursunuz… kendi duygularınızı, kendi seçimlerinizi, kendi yapı bütünlüğünüzü algılamaya çalışmalısınız… …yahut… istanbul’un bir ucundan öbür ucuna dondurma getirterek… kendinizi abartı rakamlı mekanlarda ağırlatarak birbirinizi tanıyamazsınız… haa başka bir açıdan bu durumda da bir tanınma olur elbet… ama kendinizi ne şekilde tanıtmış olacağınızı söylemeyeyim isterseniz… yahut bana kızarsınız…! … Seslenmek istiyorum fakat… nişanlı kızlar lütfen dikkat… Evlenmek istiyorsanız, evleneceğiniz gence dayatma psikolojik işkenceler(!) yapmayın… ilişki böyle başlarsa, ileriki yıllar için tüm saygınlığınızı yitirirsiniz kendimce… çünkü aleyhinde tarafta “iç hiddet yaratıcı her talebiniz, evlilik tarihinizden itibaren yol, su, elektrik olarak size geri dönecektir…! id …sizi annenizin evine geri gönderecek bir YOL… …hayatınızı yaşanmaz ışık halkası getirecek SU’lu bir kavrama biçimi… …ve ortamda sürekli hissedeceğiniz… sizi bir türlü sevgi batmış bir aile kurumu haline getiremeyecek düzeyde ELEKTRİK yüklü bir gerilim… … Yazılanların tamamı nişanlı baylar için de geçerlidir… aleyhinde tarafa bıkkınlık yaşatarak… kaprisler yaparak… naz adı aşağı uygulanan asap bozucu tavırlar takınarak evliliğe başlanmaz… hatta bu cins davranışlarla hiçbir şeye başlanmaz… yok evlilik yolculuğuna çıkmak, bu mantaliteyle market alışverişine bile gidilmez… İlgilenen bütün genç arkadaşlara iletmiş olayım… sizlerden gelen mailleri okuyunca, yazılanlara inanamıyorum… kızlar aman dikkat… lütfen kendi hayatınızı, kendi ellerinizle negatif noktalara taşımayın… Erkeğin layık vermesi için bu tür yöntemlere başvurmanıza gerek yok… aklı başında… dinç… akılcı… ve kişiliği oturmuş bir insanla yola çıkmanız yeterli… diğerleri kendiliğinden kazanç… Sevgiyle kalın… Mehtap Kayaoğlu (Psikolog & Psikoterapist)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.