Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nişanlıyım İmam Nikahı Yapsak Kabul Olur mu?

Nişanlıyım İmam Nikahı Yapsak Kabul Olur mu?
0
124

Profösör

Super Mod
Etkileşim
28
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Öncelikle nikahta duyurmanın önemli olduğunu biliyorum ve söz yapıldığında bazı insanlar da davet edilir bu da bir nevi duyurma anlamına gelmez mi ve bu şartlarda imam nikahı yapıp sevdiğimin elini tutsam günah olur mu ? Sürekli onunla mesaj gibi vs konuşuyorum yardım edin lütfen.

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, imam nikahı sadece günaha girmemek için yapılacak bir şey değildir. Tabi anlıyoruz sizin derdiniz zaten evlilik ancak gerçek bir evlilik olmadığı halde nikah yapılması caiz olmamaktadır. Bununla birlikte resmi nikah olmadan dini nikahın yapılması da uygun olmamaktadır.

Bu nedenle önce resmi nikah yapılmalı sonra dini nikah yapılmalı ve daha sonra düğün ile bu evlilik tamamlanmış olmalıdır. Size sitemizde yer alan Resmi Nikah Yapmadan İmam Nikahı Yapmak Doğru mudur? başlıklı konuyu okumanızı tavsiye ediyoruz.

Similar threads

Merhaba ben 3 yıldan beri birisiyle çıkıyorum aramızda hiçbir problem olmadı. Bugüne kadar ailelerimizde tanıştılar fakat nikah için zamanımız olduğunu düşünüyorlar ama biz günah işlemekten korkuyoruz, yani el ele tutuşmak bile günah diyerekten imam nikahı kıymak istiyoruz. Ama benim yaşım 17...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Günümüzde özellikle de muhafazakar kesimde evlenecek olan kimselerin resmi nikahtan önce evliliklerini Allah (c.c)'un huzurunda taçlandırmak istedikleri imam nikahında bilinmesi gereken tüm ayrıntıları sizler için derlemeye çalıştık. Dini nikah nedir? İmam nikahı nasıl kıyılır? İmam nikahında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
imam nikahı kavramı İmam nikahı hakkında “İmam nikahı kavramı, Hıristiyanların Kilise Nikahı kavramına karşılık icat edilmiştir!' demişsiniz Bu cumleyi soylerken neye dayanarak soylediğinizi merak ediyorum? Boyle bir şey yoktur İcat edilmemiştir Peygamber efendimiz zamanında da imam nikahı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Günümüzde özellikle de muhafazakar kesimde evlenecek olan kimselerin resmi nikahtan önce evliliklerini Allah (c.c)'un huzurunda taçlandırmak istedikleri imam nikahında bilinmesi gereken tüm ayrıntıları sizler için derlemeye çalıştık. Dini nikah nedir? İmam nikahı nasıl kıyılır? İmam nikahında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
Günümüzde bilhassa de muhafazakar kesimde evlenecek olan kimselerin resmi nikahtan evvel evliliklerini Allah (c.c)'un huzurunda taçlandırmak istedikleri imam nikahında bilinmesi gereken tüm ayrıntıları sizler için derlemeye çalıştık. Diyaneti nikah nedir? İmam nikahı nasıl kıyılır? İmam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
390
858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt