iltasyazilim
FD Üye
Nişastalı Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 paket margarin
*45 su bardağı un
*1 paket nişasta
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
İç harcı için;
*Peynir ve maydanoz
Üzeri için;
*1 paket margarini eritip az bir şey sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz ve 1 çay bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz
Nişastalı Açma Börek Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlere çok kolay bir börek tarifi vereceğim umarım beğenirsiniz, biz ailecek çok beğendik
1
*İlk olarak yumurtayı karbonatı,tuzu, süt ve yoğurdu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz ,daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz
*Hamurumuzu biraz dinlendirden sonra hamurumuzu 2 ye bölüyoruz ve daha sonra 2 ya böldüğümüz hamurumuzun bir tanesini alıp küçük beze yaparak 15 taneye bölüyoruz ve çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz her açtığımız katın üzerine nişasta serpiyoruz ve 15 bezeyi tamamlıyoruz
*Üst üste gelecek şekilde aralarına nişasta sürmeyi unutmuyoruz
*Tamamlanan 15 bezeyi köşeleri bastırılarak açmaya başlıyoruz ve büyükçe bir hamur parçası yapıyoruz ,tepsi boyutunda yağlanmış tepsimize alıp, iç harcımızı döküyoruz
*Diğer kalan hamurumuzu da aynı işlemden geçirip tepsimize alıyoruz
*Daha sonra dilimleyip üst sosunu döküyoruz ve tepsimizi 1 saat dinlendirip 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun deneyenlerden foto bekliyorum ??
*1 yumurta
*1 paket margarin
*45 su bardağı un
*1 paket nişasta
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
İç harcı için;
*Peynir ve maydanoz
Üzeri için;
*1 paket margarini eritip az bir şey sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz ve 1 çay bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz
Nişastalı Açma Börek Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlere çok kolay bir börek tarifi vereceğim umarım beğenirsiniz, biz ailecek çok beğendik
1
*İlk olarak yumurtayı karbonatı,tuzu, süt ve yoğurdu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz ,daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz
*Hamurumuzu biraz dinlendirden sonra hamurumuzu 2 ye bölüyoruz ve daha sonra 2 ya böldüğümüz hamurumuzun bir tanesini alıp küçük beze yaparak 15 taneye bölüyoruz ve çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz her açtığımız katın üzerine nişasta serpiyoruz ve 15 bezeyi tamamlıyoruz
*Üst üste gelecek şekilde aralarına nişasta sürmeyi unutmuyoruz
*Tamamlanan 15 bezeyi köşeleri bastırılarak açmaya başlıyoruz ve büyükçe bir hamur parçası yapıyoruz ,tepsi boyutunda yağlanmış tepsimize alıp, iç harcımızı döküyoruz
*Diğer kalan hamurumuzu da aynı işlemden geçirip tepsimize alıyoruz
*Daha sonra dilimleyip üst sosunu döküyoruz ve tepsimizi 1 saat dinlendirip 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun deneyenlerden foto bekliyorum ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.