iltasyazilim
FD Üye
Nişastalı Anne Poğaçası (Yok Böyle Yumuşaklık) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 yumurta(sarısı üzeri için)
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5 bardak)
Nişastalı Anne Poğaçası (Yok Böyle Yumuşaklık) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve yumuşacık, deneyenlerin tarifini istediği nişastalı anne poğaçası… Denemenizi tavsiye ederim Eminim sizlerde çok seveceksiniz
Ön mayalama için, ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın* Üzerini hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın Köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendirin Nişantayı ilave edip elinizle karıştırın Ardından aldığı kadar unla birlikte diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi kıvamında iyice yoğurun Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp, mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin Dinlenen ve iyice kabaran hamurunuzdan parçalar koparıp, yuvarlayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın ve tepsi mayası için yaklaşık 45 dakika mayalandırın Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçaların üzerini temiz bir bezle örtüp, ılıdıktan sonra afiyetle tüketin
Arzu edenler poğaçaları iç harcı kullanarak hazırlayabilirler
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 yumurta(sarısı üzeri için)
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5 bardak)
Nişastalı Anne Poğaçası (Yok Böyle Yumuşaklık) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve yumuşacık, deneyenlerin tarifini istediği nişastalı anne poğaçası… Denemenizi tavsiye ederim Eminim sizlerde çok seveceksiniz
Ön mayalama için, ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın* Üzerini hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın Köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendirin Nişantayı ilave edip elinizle karıştırın Ardından aldığı kadar unla birlikte diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi kıvamında iyice yoğurun Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp, mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin Dinlenen ve iyice kabaran hamurunuzdan parçalar koparıp, yuvarlayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın ve tepsi mayası için yaklaşık 45 dakika mayalandırın Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçaların üzerini temiz bir bezle örtüp, ılıdıktan sonra afiyetle tüketin
Arzu edenler poğaçaları iç harcı kullanarak hazırlayabilirler
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun