iltasyazilim
FD Üye
Nişastalı Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr yumuşak tereyağı veya margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*200 gr nişasta (Mısır yada buğday olabilir)
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yaklaşık 2 su bardağı kadar un
*2 kaşık kakao + 2 kaşık sıvı yağ
Nişastalı Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Hamuru uzun süre buzlukta durabildiğinden ve piştikten sonrada saklama kabında uzun süre taze kaldığından, mükemmel bir acil durum kurabiyesi
1
*Yoğurma kabına yumuşak margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, yumurta, vanilya, kabartma tozu alınarak karıştırılır
*Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilavesi yapılarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir
*Hamur 2 parçaya bölünür, (biri diğerinden büyük olacak)
*Küçük olan parçaya 12 kaşık kakao ve 2 kaşık sıvı yağ eklenir ve iyice yoğurulur (çok sert olursa azıcık daha yağ ekleyebilirsiniz)
*Hazırlanan hamurlardan sırayla eşit uzunlukta rulo yapılır ve sonra kakaolu rulo beyaz olanın üzerine yerleştirilir, iyice bastırarak 2 renkli rulo oluşturulur, streç filme sarılır
*Buzluğa kaldırılır
*Kurabiyelerimizi pişirmeden 10 dakika önce buzluktan çıkarmamız yeterli
*Buzluktan çıkan kurabiye birer parmak (serçe parmak ?) kalınlığında dilimlenir
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 180 derecede 12 dk kadar üzeri beyaz kalacak, altı pembeleşecek şekilde pişirilir
*Bu ölçülerle yapıldığında 35 adet çıkıyor
*Tepsiden almadan önce dağılmaması için 5 dakika beklemeniz yerli, sonra hemen servis edebilirsiniz, soğumasını beklemeniz gerekmez
Saklama kabında uzun süre dayanıyor ve sertleşme yada yumuşama olmuyor Çay, kahve yanına çok yakışır
Afiyet olsun??
*125 gr yumuşak tereyağı veya margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*200 gr nişasta (Mısır yada buğday olabilir)
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yaklaşık 2 su bardağı kadar un
*2 kaşık kakao + 2 kaşık sıvı yağ
Nişastalı Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Hamuru uzun süre buzlukta durabildiğinden ve piştikten sonrada saklama kabında uzun süre taze kaldığından, mükemmel bir acil durum kurabiyesi
1
*Yoğurma kabına yumuşak margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, yumurta, vanilya, kabartma tozu alınarak karıştırılır
*Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilavesi yapılarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir
*Hamur 2 parçaya bölünür, (biri diğerinden büyük olacak)
*Küçük olan parçaya 12 kaşık kakao ve 2 kaşık sıvı yağ eklenir ve iyice yoğurulur (çok sert olursa azıcık daha yağ ekleyebilirsiniz)
*Hazırlanan hamurlardan sırayla eşit uzunlukta rulo yapılır ve sonra kakaolu rulo beyaz olanın üzerine yerleştirilir, iyice bastırarak 2 renkli rulo oluşturulur, streç filme sarılır
*Buzluğa kaldırılır
*Kurabiyelerimizi pişirmeden 10 dakika önce buzluktan çıkarmamız yeterli
*Buzluktan çıkan kurabiye birer parmak (serçe parmak ?) kalınlığında dilimlenir
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 180 derecede 12 dk kadar üzeri beyaz kalacak, altı pembeleşecek şekilde pişirilir
*Bu ölçülerle yapıldığında 35 adet çıkıyor
*Tepsiden almadan önce dağılmaması için 5 dakika beklemeniz yerli, sonra hemen servis edebilirsiniz, soğumasını beklemeniz gerekmez
Saklama kabında uzun süre dayanıyor ve sertleşme yada yumuşama olmuyor Çay, kahve yanına çok yakışır
Afiyet olsun??