Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor)

Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;


*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İçi İçin;


*Peynir veya istediğiniz başka harç (ben peynirleri karıştırıp maydanoz ekleyip kullanıyorum çok hoş oluyor )

Üst sosu için,


*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ (yağı fazla gelir diye düşünmeyin öyle olmuyor çekiyor bir süre sonra)
*Açmak için;
*Nişasta

Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor) Tarifi Yapılışı Merhabalar biraz yoran ama bayatlamayan 3 gün 3 geceden fazla yiyebileceğiniz hatta 2 gün tadı daha da güzelleşen mükemmel lezzete sahip bir tarif paylaşmak istiyorum sizinle
Tadı damağımızda kaldı Emekli bir pasta yapmak isteyenler için çok ideal bir tarif
Börek açamayan biri bile rahatça yapabilir Haydi başlayalım
(ben çok ince açıp büyük tepsi için yaptım ama daha kalın açıp orta büyüklükte tepsi kullanabilirsiniz Anlamadığınız yer veya sormak istediğiniz başka bir yer olursa çekinmeyin lütfen Tarifi ayrıntılı vermeye çalıştım fakat anlaşılmayan yerler olabilir )
1 Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayıp yarım saat dinlendirelim
Dinlenmiş hamurdan otuz beze yapalım Bu otuz bezenin on beşi alt kat diğer on beşi üst kat için olacak
2 Yaptığımız bezeleri TEK TEK pasta tabağı büyüklüğünde BOL NISASTA ILE açalım
ARALARINA NISASTA SERPİP üst üste koyalım
Aralarına nişasta serptigimiz için pişince kat kat olacak
3 Üst üste koyup iyice büyütelim arka tarafını da açmayı unutmayalım
Açabildiğimiz kadar açalım NE KADAR IİNCE OLURSA o kadar güzel olur
Tepsiye yerleştirip iç harcını koyalım ve üstünü de aynı şekilde açalım

(Herkes bilir fakat yine de söyleyeyim büyük gelince kesip ortaya koyalım zaten kapanıyor sorun olmaz üstü için de önce kenarları kesip koyalım sonra üstü koyalım ki görüntü bozulmasın Ben böyle yaptım ve aslında 60 kat börek açmış oldum )
 

Similar threads

El Açması Peynirli Kat Kat Lezzet (Peynirli Börek) Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo un *2 kaşık sirke *1 kaşık sıvı yağ *Tuz *Su İçine; *Peynir, maydanoz Arasına sürmek için; *Yarım paket margarin *Yarım bardak sıvı yağ El Açması Peynirli Kat Kat Lezzet (Peynirli Börek)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kat Kat Muhteşem Pırasalı Börek (El Açması En Kolay Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin *1 su bardağı süt *1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ *1 adet yumurta *1 paket kabartma tozu *1 tatlı kaşığı tuz (Tatlı kaşığı büyükse daha az ) *33, 5 su bardağı un (Ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
El Açması 30 Katlı Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı süt *1 su bardağı yoğurt *1 paket kabartma tozu *1 yumurta *1 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un *Nişasta Sosu: *1 su bardağı yağ *1 su bardağı süt İç harç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Kolay El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için *1 yumurta *2 yemek kaşığı yoğurt *1 tatlı kaşığı tuz *2 yemek kaşığı yağ *2 su bardağı ılık su *Aldığı kadar un İç malzeme *34 büyük boy haşlanmış patates *1 orta boy soğan *1 yemek kaşığı salça *4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
El Açması Tadında Harika Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 paket günlük yufka (5 tane) İç malzeme için; *Pırasa, patates, ekşimik, sıvı yağ, tuz Sosu için; *3 su bardağı yoğurt *2 tane yumurta *2 şişe maden suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *tuz El Açması Tadında Harika Börek Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt