iltasyazilim
FD Üye
Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi İçin;
*Peynir veya istediğiniz başka harç (ben peynirleri karıştırıp maydanoz ekleyip kullanıyorum çok hoş oluyor )
Üst sosu için,
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ (yağı fazla gelir diye düşünmeyin öyle olmuyor çekiyor bir süre sonra)
*Açmak için;
*Nişasta
Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor) Tarifi Yapılışı Merhabalar biraz yoran ama bayatlamayan 3 gün 3 geceden fazla yiyebileceğiniz hatta 2 gün tadı daha da güzelleşen mükemmel lezzete sahip bir tarif paylaşmak istiyorum sizinle
Tadı damağımızda kaldı Emekli bir pasta yapmak isteyenler için çok ideal bir tarif
Börek açamayan biri bile rahatça yapabilir Haydi başlayalım
(ben çok ince açıp büyük tepsi için yaptım ama daha kalın açıp orta büyüklükte tepsi kullanabilirsiniz Anlamadığınız yer veya sormak istediğiniz başka bir yer olursa çekinmeyin lütfen Tarifi ayrıntılı vermeye çalıştım fakat anlaşılmayan yerler olabilir )
1 Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayıp yarım saat dinlendirelim
Dinlenmiş hamurdan otuz beze yapalım Bu otuz bezenin on beşi alt kat diğer on beşi üst kat için olacak
2 Yaptığımız bezeleri TEK TEK pasta tabağı büyüklüğünde BOL NISASTA ILE açalım
ARALARINA NISASTA SERPİP üst üste koyalım
Aralarına nişasta serptigimiz için pişince kat kat olacak
3 Üst üste koyup iyice büyütelim arka tarafını da açmayı unutmayalım
Açabildiğimiz kadar açalım NE KADAR IİNCE OLURSA o kadar güzel olur
Tepsiye yerleştirip iç harcını koyalım ve üstünü de aynı şekilde açalım
(Herkes bilir fakat yine de söyleyeyim büyük gelince kesip ortaya koyalım zaten kapanıyor sorun olmaz üstü için de önce kenarları kesip koyalım sonra üstü koyalım ki görüntü bozulmasın Ben böyle yaptım ve aslında 60 kat börek açmış oldum )
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi İçin;
*Peynir veya istediğiniz başka harç (ben peynirleri karıştırıp maydanoz ekleyip kullanıyorum çok hoş oluyor )
Üst sosu için,
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ (yağı fazla gelir diye düşünmeyin öyle olmuyor çekiyor bir süre sonra)
*Açmak için;
*Nişasta
Nişastalı El Açması Börek (30 Kat Ama 60 Kat Oluyor) Tarifi Yapılışı Merhabalar biraz yoran ama bayatlamayan 3 gün 3 geceden fazla yiyebileceğiniz hatta 2 gün tadı daha da güzelleşen mükemmel lezzete sahip bir tarif paylaşmak istiyorum sizinle
Tadı damağımızda kaldı Emekli bir pasta yapmak isteyenler için çok ideal bir tarif
Börek açamayan biri bile rahatça yapabilir Haydi başlayalım
(ben çok ince açıp büyük tepsi için yaptım ama daha kalın açıp orta büyüklükte tepsi kullanabilirsiniz Anlamadığınız yer veya sormak istediğiniz başka bir yer olursa çekinmeyin lütfen Tarifi ayrıntılı vermeye çalıştım fakat anlaşılmayan yerler olabilir )
1 Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayıp yarım saat dinlendirelim
Dinlenmiş hamurdan otuz beze yapalım Bu otuz bezenin on beşi alt kat diğer on beşi üst kat için olacak
2 Yaptığımız bezeleri TEK TEK pasta tabağı büyüklüğünde BOL NISASTA ILE açalım
ARALARINA NISASTA SERPİP üst üste koyalım
Aralarına nişasta serptigimiz için pişince kat kat olacak
3 Üst üste koyup iyice büyütelim arka tarafını da açmayı unutmayalım
Açabildiğimiz kadar açalım NE KADAR IİNCE OLURSA o kadar güzel olur
Tepsiye yerleştirip iç harcını koyalım ve üstünü de aynı şekilde açalım
(Herkes bilir fakat yine de söyleyeyim büyük gelince kesip ortaya koyalım zaten kapanıyor sorun olmaz üstü için de önce kenarları kesip koyalım sonra üstü koyalım ki görüntü bozulmasın Ben böyle yaptım ve aslında 60 kat börek açmış oldum )