Nişasta iceren Sebzeler
Cok fazla yeşillik yemek, nişastası yuksek olan sebzelerin aşın tuketimini zorlaştırır Nişastalı sebze ornekleri şunlardır: Pişmiş havuc, mısır, tatlı patates, beyaz patates, meşe palamudu, kestane, şalgam, su kestanesi, bal kabağı, armut bicimindeki balkabağı ve yabani havuc Tahıllar ise, arpa, karabuğday, dan, yulaf, esmer pirinc ve yabani pirinci icerir Bazı gunler kahvaltıda bir su bardağı olcusunde yulaf ya da bir başka tam tahılı secebilirisiniz Diğer gunlerde nişasta porsiyonunuzu akşam yemeğine saklayın
Esmer pirinc ve kara buğday gibi tam tahılları, pişirmeden once bir gun suda bekletmek besin değerlerini artırmaktadır Tahıl cimlenmeye başladığında bazı fıtobesin ve vitaminler aktif hale gelirler Bu durum, anormal hucrelerin buyumesini engelleyen guclu phenoller icin de gecerlidir Yirmi dort saat suda bekletmek, filizlenmenin ilk aşamasını başlatır, ama filizleri gormezsiniz Ayrıca bir gun suda bekletmek pişirme suresini de kısaltır
Cok fazla yeşillik yemek, nişastası yuksek olan sebzelerin aşın tuketimini zorlaştırır Nişastalı sebze ornekleri şunlardır: Pişmiş havuc, mısır, tatlı patates, beyaz patates, meşe palamudu, kestane, şalgam, su kestanesi, bal kabağı, armut bicimindeki balkabağı ve yabani havuc Tahıllar ise, arpa, karabuğday, dan, yulaf, esmer pirinc ve yabani pirinci icerir Bazı gunler kahvaltıda bir su bardağı olcusunde yulaf ya da bir başka tam tahılı secebilirisiniz Diğer gunlerde nişasta porsiyonunuzu akşam yemeğine saklayın
Esmer pirinc ve kara buğday gibi tam tahılları, pişirmeden once bir gun suda bekletmek besin değerlerini artırmaktadır Tahıl cimlenmeye başladığında bazı fıtobesin ve vitaminler aktif hale gelirler Bu durum, anormal hucrelerin buyumesini engelleyen guclu phenoller icin de gecerlidir Yirmi dort saat suda bekletmek, filizlenmenin ilk aşamasını başlatır, ama filizleri gormezsiniz Ayrıca bir gun suda bekletmek pişirme suresini de kısaltır