iltasyazilim
FD Üye
Nişastalı Simit Börek (Çıtır Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler *
*3 adet yufka
Sosu için :
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağından bir parmak eksik su
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
İç harcı için :
*Beyaz peynir veya süzme peynir
Üzeri için :
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*Susam
Nişastalı Simit Börek (Çıtır Lezzet) Tarifi Yapılışı Nişastalı muhteşem sosu sayesinde çıtır çıtır, lezzetine doyum olmaz muhteşem bir börek Kandillerde bu şekilde diğer zamanlarda farklı şekillerde hazırladığım bu böreği eminim sizlerde seveceksiniz
Yufkaları üst üste koyun 4 ‘ e bölüp, 12 adet üçgen yufka elde edin Sosu için tüm malzemeleri bir kabın içine alıp çırpma teliyle iyice karıştırın Bir adet yufkayı tezgahın üzerine serin Üzerine hazırladığınız sosu her tarafına gelecek şekilde sürün İç harcını yerleştirip ince ve rulo şeklinde sarın Dikkat edin çok gevşek olmasın Halka şekline getirip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın Nişasta dibine çökeceği için yufkaların üzerine her sürdüğünüzde sosu karıştırın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Bu böreği eğer kandillerde hazırlayacaksam, sosuna yarım çay kaşığı mahlepte katıyorum Muhteşem oluyor Sizlerede tavsiye ederim İstediğiniz şekillerde ve istediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz
Herkese şimdiden hayırlı kandiller Rabbim tüm dualarımızı kabul etsin Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*3 adet yufka
Sosu için :
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağından bir parmak eksik su
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
İç harcı için :
*Beyaz peynir veya süzme peynir
Üzeri için :
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*Susam
Nişastalı Simit Börek (Çıtır Lezzet) Tarifi Yapılışı Nişastalı muhteşem sosu sayesinde çıtır çıtır, lezzetine doyum olmaz muhteşem bir börek Kandillerde bu şekilde diğer zamanlarda farklı şekillerde hazırladığım bu böreği eminim sizlerde seveceksiniz
Yufkaları üst üste koyun 4 ‘ e bölüp, 12 adet üçgen yufka elde edin Sosu için tüm malzemeleri bir kabın içine alıp çırpma teliyle iyice karıştırın Bir adet yufkayı tezgahın üzerine serin Üzerine hazırladığınız sosu her tarafına gelecek şekilde sürün İç harcını yerleştirip ince ve rulo şeklinde sarın Dikkat edin çok gevşek olmasın Halka şekline getirip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın Nişasta dibine çökeceği için yufkaların üzerine her sürdüğünüzde sosu karıştırın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Bu böreği eğer kandillerde hazırlayacaksam, sosuna yarım çay kaşığı mahlepte katıyorum Muhteşem oluyor Sizlerede tavsiye ederim İstediğiniz şekillerde ve istediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz
Herkese şimdiden hayırlı kandiller Rabbim tüm dualarımızı kabul etsin Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun