iltasyazilim
FD Üye
NİŞASTALI TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı,isteyen pekmez,haşhaş
çörekotu,susam ekleyebilir
Yapılışı:
Yağları, yumurta, sirke, süt ve şekeri mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz Ardından un, nişasta , tuz ve mahlepi ekleyip yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz un miktarına mutlaka dikkat ediniz Hamur sert olursa gevrekliğini kıyırlığını kaybeder
Hamura istediğimiz şekili verip, üzerlerine yumurta sarısının içine bir kaç damla pekmez karıştırıp sürüyoruz ( pekmez güzelce kızarmasını sağlıyor ) ve 180 derecede turbo fırın ayarında pişiriyoruzÇok kıyır seviyorsanız biraz fazla tutun fırında
Afiyet olsun
Malzemeler:
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı,isteyen pekmez,haşhaş
çörekotu,susam ekleyebilir
Yapılışı:
Yağları, yumurta, sirke, süt ve şekeri mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz Ardından un, nişasta , tuz ve mahlepi ekleyip yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz un miktarına mutlaka dikkat ediniz Hamur sert olursa gevrekliğini kıyırlığını kaybeder
Hamura istediğimiz şekili verip, üzerlerine yumurta sarısının içine bir kaç damla pekmez karıştırıp sürüyoruz ( pekmez güzelce kızarmasını sağlıyor ) ve 180 derecede turbo fırın ayarında pişiriyoruzÇok kıyır seviyorsanız biraz fazla tutun fırında
Afiyet olsun