Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Niyet Etmeden Oruç Tutulur mu?

Niyet Etmeden Oruç Tutulur mu?
0
222

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kasıt Etmeden Oruç Tutulur mu?

Gece uyanmakta zorlananlar yada bütün alarmlara karşın uyanamayanların iki taraflı sorusuna cevap aradık Niyetlenmeden oruç tutulur mu? Kasıt edilmeden tutulan oruç kabul olur mu?

Maksat orucun farzlarındandır bu nedenle oruç tutacaksk kasıt etmemiz gerekir Fakat geceden kastetmek şart değildir Ramazan orucunda, nezir orucu ya da adak orucu gibi oruçlarda niyetlenmeyi unuttuysanız ya da sahura kalkamadığınız için gaye edemediyseniz öğlen vaktine değin niyetlenebilirsiniz

Öğlenden sonraya bırakırsnız eğer niyetlenmeyi malesef orda korkulan olur ve orucunuz olmaz Çünkü öncelikle da söylediğimiz gibi amaç orucun farzıdır ve vaktini geçirmeden amaçlamak gerekir

Ramazan ayında nasıl olsa sahura kalktım o da bir çeşit gaye sayılır ya da bu ay oruç ayı niyet etmesem de olur diye göz önünde bulundurmak yanlıştır İsterseniz sahura kalktığınızda, eğer sahura kalkmayacaksanız da o gün öğle vaktine kadar “amaç ettim maksat eyledim Allah rızası için bugün ancak orucumu tutmaya diyerek niyetlenmeniz gerekir *

Similar threads

Kasıt Etmeden Oruç Tutulur mu? Gece uyanmakta zorlananlar yada bütün alarmlara karşın uyanamayanların iki taraflı sorusuna cevap aradık Niyetlenmeden oruç tutulur mu? Hedef edilmeden tutulan oruç kabul olur mu? Amaç orucun farzlarındandır bu nedenle oruç tutacaksk maksat etmemiz gerekir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
230
Niyet Etmeden Oruc Tutulur mu? Gece uyanmakta zorlananlar yada tum alarmlara rağmen uyanamayanların ortak sorusuna cevap aradık Niyetlenmeden oruc tutulur mu? Niyet edilmeden tutulan oruc kabul olur mu? Niyet orucun farzlarındandır Bu nedenle oruc tutacaksk niyet etmemiz gerekir Ancak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
niyetsiz oruç tutulur mu? Sual: Gece vardiyasında çalışıyorum Ramazan orucuna hedef etmeyi unutup yattım Uyandığımda öğle ezanları okunuyordu Bundan Böyle amaç edilmez dediler Ben de belki bir çaresi vardır diye akşama kadar bir şey yiyip içmedim Oruçlu gibi durdum Bu orucu kaza etmem gerekir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Oruç Tutarken Nasıl Maksat Edilir Orucun sahih olması için niyet etmek şarttır Niyetsiz oruç makbul değildir Ramazan orucuna, akşamdan itibaren kuşluk vaktine değin maksat edilebilir Şöyle ancak: Bayağı olarak oruca, sahur yemeğini yedikten daha sonra kasıt edilir Ama sahurda uyanamayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
İbâdet amaç ile olacağı için, oruç ibâdetinde de niyet şarttır Maksat, belli başlı insanın kalbindedir Yarın oruç tutacağını anlayışlı olmak ve içinden geçirmektir Dil ile söylemek ise, durum olmamakla beraber sünnettir Gece sahura kalkmak da kasıt yerine geçer ORUCA SAAT KAÇTA AMAÇ ETMELİ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
218
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt