Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Niyeti Güzel Olan

Niyeti Güzel Olan
0
119

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
NARIN TADI

İran ’ın eski hükümdarlarından Nuşirevan,bir gün vezirlerinden biriyle bu arada yol kenarında gördüğü bir bahçeye girer,bekçilik yapan çocuktan su isterÇocuk bahçe de suyun bulunmadığını söyleyince:
O Kadar ise bir nar ver de,susuzluğumu gidereyim,der
Çocuk koşarak gider,olgunlaşmış bir nar koparıp hükümdara uzatırNarı fazla tatlı bulan hükümdar,bir tane daha ister ve nar gelinceye dek bu bahçeye el koymayı tasarlarO sırada çocuk ikinci narı getirirAlıp ta tadına bakınca bu defa oysa narı hükümdar fazla ekşi ve acı bulurÇocuğa sorar:
Evladım,bu narda evvelki ağaçtan değil mi?
Evet,ondandır efendim
O halde evvelki nar tatlı olduğu halde bu neden acı?
Efendimiz,aynı ağacın narının biri tatlı,diğeri acı olmazŞayet olmuşsa bir hikmeti vardırSakın hükümdarımız niyetini değiştiripte temiz kalpli iken iyi lezzet,fena niyetli iken de kötü tatmış olmasın?
Çocuğun bu ikazına hayran kalan hükümdar:
Sen haklısın küçük bekçi,derBen ilk kez iyi niyetli idim,nar da iyi tatla geldiSonra niyetimi değiştirdim,böyle hoş nar yetiştiren bahçeye el yatırma fikrine saptım,narın tadı değiştiBana ekşi ve acı geldiŞimdi niyetimi düzeltiyorumBahçeniz sizin malınızdır,kimse el koyamazBir nar daha ver
Minik bekçinin üçüncü kez getirdiği nar da,ilki gibi tatlı ve nefis olurHükümdar kendi kendini suçlayarak uzaklaşıp giderken (niyeti hoş olan hoş neticeye layık olur)diye düşünür
*