Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu?

Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu?
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu? niyetsiz oruç, amaç etmeden oruç tutmak, oruca niyet etmek 33081 33081 niyetsizoruckabulolurmu5c54447ae5854niyetsizoruckabulolurmu5c54447ae5854 283 425 oruc3jpg33081 Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu? oruc3jpg33081 Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu? Sual: Gece çalışıyorum Ramazan orucuna kasıt etmeyi unutup yattım Uyandığımda öğle ezanları okunuyordu Artık kasıt edilmez dediler Ben de belki bir çaresi vardır diye akşama kadar bir şey yiyip içmedim Oruçlu gibi durdum Bu orucu kaza etmem gerekir mi? YANIT Niyetsiz oruç sahih olmaz Kaza etmek gerekir Oysa bunun gibi istisnai durumlarda, ibadeti kurtarmak için, zayıf da olsa diğer kavil veya öteki adalet mezheplerde bir çaresi varsa, o taklit edilerek ibadet kurtarılır Hanefî mezhebindeki müctehid imamlardan İmamı Züfer’e kadar, niyetsiz oruç sahihtir Bu imama göre, hedef unutulmuşsa ya da herhangi bir sebeple gaye edilmemişse, o gün orucu bozan bir şey de yapılmadıysa, oruç tutulmuş olur Böyle mecburi durumlarda İmamı Züfer’in kavliyle amel edilir  

Similar threads

Niyet Edilmeden Tutulan Oruç Kabul Olurmu? orucu bozan şeyler maksat edilmeden oruç tutulurmu niyetsiz oruç yetişmek Herhengi bir nedenle kasıt etmeyi unutan kişinin orucu kabul olur mu sorusuna yanıt olarak merak ettiğiniz dini bilgileri sizlerle paylaşıyoruz 1549027197 1549027197...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
niyetsiz oruç kabul olur mu Hedef etmeyi unutursak oruç kabul olur mu Niyetsiz oruç sahih olmaz Kaza etmek gerekir Fakat bunun gibi istisnai durumlarda, ibadeti kurtarmak için, çelimsiz da olsa diğer kavil veya diğer adalet mezheplerde bir çaresi varsa, o taklit edilerek ibadet kurtarılır Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
niyetsiz oruç tutulur mu? Sual: Gece vardiyasında çalışıyorum Ramazan orucuna hedef etmeyi unutup yattım Uyandığımda öğle ezanları okunuyordu Bundan Böyle amaç edilmez dediler Ben de belki bir çaresi vardır diye akşama kadar bir şey yiyip içmedim Oruçlu gibi durdum Bu orucu kaza etmem gerekir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
niyetsiz oruc kabul olur mu Niyet etmeyi unutursak oruc kabul olur mu Niyetsiz oruc sahih olmaz Kaza etmek gerekir Ancak bunun gibi istisnai durumlarda, ibadeti kurtarmak icin, zayıf da olsa başka kavil veya diğer hak mezheplerde bir caresi varsa, o taklit edilerek ibadet kurtarılır Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
niyetsiz oruc tutulur mu? Sual: Gece vardiyasında calışıyorum Ramazan orucuna niyet etmeyi unutup yattım Uyandığımda oğle ezanları okunuyordu Artık niyet edilmez dediler Ben de belki bir caresi vardır diye akşama kadar bir şey yiyip icmedim Oruclu gibi durdum Bu orucu kaza etmem gerekir mi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
858,497Konular
982,553Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt