Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

niyetsiz oruç olur mu

niyetsiz oruç olur mu
0
144

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
niyetsiz oruç olur mu

Hasta yolcu ve ileri ihtiyarlık durumunda olduğu için oruç tutamayacak durumda olanlar oruç tutamıyorlarsa oruca hedef etmezler O gün onlar için oruçlulara yasaklanmış olan şeyler yasak değildir Lakin böyle bir özrü olmadığı halde oruca gaye etmemiş olanlar niyet vaktini geçirmişlerse bundan böyle o gün akşama dek bir şey yiyip içemezler Diğer oruçlular gibi bir şey yemeden beklemeleri yerinde olur

Bazılarının oruç tutmamak için akşamdan kasıt etmedikleri görülmektedir Bu tutum haramdır Allah ’a karşı ayaklanma sayılır *

Similar threads

Oruca hedef etmedim yemek yemek yiyebilir miyim yoksa hedef etmesekte oruçlu mu sayılırız Hasta gezgin ve ileri yaşlılık durumunda olduğu için oruç tutamayacak durumda olanlar oruç tutamıyorlarsa oruca maksat etmezler O gün onlar için oruçlulara yasaklanmış olan şeyler yasaklanmış değildir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
niyetsiz oruc olur mu Hasta yolcu ve ileri yaşlılık durumunda olduğu icin oruc tutamayacak durumda olanlar oruc tutamıyorlarsa oruca niyet etmezler O gun onlar icin oruclulara yasak olan şeyler yasak değildir Ama boyle bir ozru olmadığı halde oruca niyet etmemiş olanlar niyet vaktini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
niyetsiz oruç tutulur mu? Sual: Gece vardiyasında çalışıyorum Ramazan orucuna hedef etmeyi unutup yattım Uyandığımda öğle ezanları okunuyordu Bundan Böyle amaç edilmez dediler Ben de belki bir çaresi vardır diye akşama kadar bir şey yiyip içmedim Oruçlu gibi durdum Bu orucu kaza etmem gerekir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu? niyetsiz oruç, amaç etmeden oruç tutmak, oruca niyet etmek 33081 33081 niyetsizoruckabulolurmu5c54447ae5854niyetsizoruckabulolurmu5c54447ae5854 283 425 oruc3jpg33081 Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu? oruc3jpg33081 Niyetsiz Oruç Kabul Olur mu? Sual: Gece...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Oruç Nedir Neden Tutulur Oruç Nedir Kimle Niçin Oruç Tutmalıdır İslam'ın beş esasından biri de Ramazan ayında oruç tutmaktır Oruç, maksat ederek tan yerinin ağarmaya başlamasından (yani imsak vaktinden) itibaren güneş batıncaya kadar yememek, içmemek ve cinsî ilişkiden uzak durmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,496Konular
981,875Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt