Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

niyetsiz oruc olur mu

niyetsiz oruc olur mu
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
niyetsiz oruc olur mu

Hasta yolcu ve ileri yaşlılık durumunda olduğu icin oruc tutamayacak durumda olanlar oruc tutamıyorlarsa oruca niyet etmezler O gun onlar icin oruclulara yasak olan şeyler yasak değildir Ama boyle bir ozru olmadığı halde oruca niyet etmemiş olanlar niyet vaktini gecirmişlerse artık o gun akşama kadar bir şey yiyip icemezler Diğer oruclular gibi bir şey yemeden beklemeleri uygun olur

Bazılarının oruc tutmamak icin akşamdan niyet etmedikleri gorulmektedir Bu davranış haramdır Allah’a karşı isyan sayılır

Similar threads

niyetsiz oruc tutulur mu? Sual: Gece vardiyasında calışıyorum Ramazan orucuna niyet etmeyi unutup yattım Uyandığımda oğle ezanları okunuyordu Artık niyet edilmez dediler Ben de belki bir caresi vardır diye akşama kadar bir şey yiyip icmedim Oruclu gibi durdum Bu orucu kaza etmem gerekir mi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
niyetsiz oruç olur mu Hasta yolcu ve ileri ihtiyarlık durumunda olduğu için oruç tutamayacak durumda olanlar oruç tutamıyorlarsa oruca hedef etmezler O gün onlar için oruçlulara yasaklanmış olan şeyler yasak değildir Lakin böyle bir özrü olmadığı halde oruca gaye etmemiş olanlar niyet vaktini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
niyetsiz oruc kabul olur mu Niyet etmeyi unutursak oruc kabul olur mu Niyetsiz oruc sahih olmaz Kaza etmek gerekir Ancak bunun gibi istisnai durumlarda, ibadeti kurtarmak icin, zayıf da olsa başka kavil veya diğer hak mezheplerde bir caresi varsa, o taklit edilerek ibadet kurtarılır Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Oruc Nedir Neden Tutulur Oruc Nedir Kimle Neden Oruc Tutmalıdır İslam'ın beş esasından biri de Ramazan ayında oruc tutmaktır Oruc, niyet ederek tan yerinin ağarmaya başlamasından (yani imsak vaktinden) itibaren guneş batıncaya kadar yememek, icmemek ve cinsi ilişkiden uzak durmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Adet ve Oruc Adet ve Oruc Tutmak Adet Dmneminde Oruc Adak orucu tutan kadın adet gorurse Arka arkaya onbeş gun oruc tutayım diye adak yapan bir hanım, onbeş gunu tamamlamazdan once adet gormuş olursa, yeniden fasılasız oruc tutması gerekir Bu tuttuğu oruclar adak yerine gecmez Araya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt