Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

NLite Katılımsız Xp Cd Si Hazırlama Resimli Anlatım

NLite Katılımsız Xp Cd Si Hazırlama Resimli Anlatım

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
NLite Katılımsız Xp Cd Si Nasıl hazırlanır
NLite ile katılımsız xp cd hazırlama

Katılımsız WindowsXP CD ile ad, mahsul kodu, alan ve dil seçenekleri gibi bilgileri CD içeriğine entegre ederek, Windows XP kurulumunu daha süratli ve eğlenceli bir ayla getirebileceksiniz Bu proje ile hem Windows XP güncelleştirmelerini (Hotfix), en sevdiğiniz ve sık kullandığınız programları, sürücüleri ve dahası Office yazılımlarını CD içeriğinde entegre ederek, montaj sonunda hazır bir sisteme sahip olabiliyorsunuz Oluşturduğunuz WindowsXP CD ve içerisine entegre edilen tüm uygulamalar, yazılımlar, kullanıcı katılımına lüzum kalmadan sessizce kuruluyor Keza, Windows XP kurulumu, kullanıcılar için problem olmaktan da çıkmış oluyor

Sizlere bu işlemin en basit şekilde nasıl yapıldığını adım adım anlatacağımBu anlattıklarımı aynen yapan arkadaşların işlemler sonunda kendi kendine kurulabilen bir windowsXP cd si olacaktır

Zorunlu dosyalar ve araçlar:

1 Orijinal Windows XP CD' niz (Service Pack siz , Service Pack1 veya Service Pack2 olandan )
2 En son SP güncelleştirmesi (Kullanmak istediğiniz ''Service Pack'' dosyasını işletim sisteminize tarafından belirleyin)
Entegre etmek istediğiniz Service Pack dosyasının ''Ağ Yükleme Paketi'' sürümü olması gerekir
3 Entegre işlemleri için NLite programını indirmeniz gerekir Kayda Değer anekdot: nLİte programını kullanabilmeniz için NET Framework yazılımının sisteminizde kurulmuş olması gerekir
4Yaptığınız XP CD sini iso dosyasına cevirmek için programı
5Son olarak işletim sisteminize ait gerekli Microsoft Windows XP Yayılma Araçları paketini indirmeniz gerekir
6 Proje sonucu oluşturduğunuz WindowsXP Otomatik CD' yi denemek için Virtual Machine programından yararlanabilirsiniz Bu Nedenle her kurulum için değişmez diskinizi formatlamanıza gerek kalmayacak ve düşüncesiz CD tüketimini önlemiş olacaksınız (Opsiyonel)

1 Safha Asıl kaynak oluşturma

Asıl kaynak oluşturma bu proje içerisinde en basit diyebileceklerimizden
Başlıca kaynak oluşturmak için nLite programını indirmeniz gerekirBundan başka, NET Framework yazılımının sisteminizde kurulmuş olması gerekir

* ilk olarak C: dizininde XPCD isimli boş bir klasör yapıyoruz

* İşletim sisteminizin CD' sini CDROM sürücünüze yerleştirin CD' nin otomatik olarak açılması durumunda hemencecik kapatın
* Nlite programını başlatın ve Birincil sayfadan Dil seçeneklerinden Türkçeyi şeçin Devam tuşuna basın aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir

* ''Gözat'' butonuna tıklayın

* Buradan işletim sisteminizin bulunduğu CDROM sürücüsünü belirleyin

* sonradan aşağıdaki ileti ile karşılaşınca

*XPCD klasörünü seçiyoruz ve Ok butonu ile onaylıyoruz Kopyalama işlemlerinden daha sonra Nlite programını kapatabilirsiniz

2 Evre En son güncelleştirmeleri ve SP dosyalarını entegre etme

* Bu işlemler için Nlite programını çalıştırınAşağıdaki ekran geldiğinde Gözat butonundan C: XPCD klasörünü göstererek devam tuşuna basın

daha sonra her yerde aşağıdaki ekran gelene dek devam tuşuna basın

Burada Servis Paketi entegre et seçeneğini seçerek Devam tuşuna basın açılan ekrandan daha önceden indirmiş olduğunuz servis paket dosyasını seçerek devam tuşuna basın program sizin göstermiş olduğunuz servis paket dosyasını XPCD Klasörüne entegre edecektirsonradan yeniden nLİte programını kapatın

Eğer elinizde Güncelleme paketleri (Hotfix) varsa aynı işlemi yeniden layarak Düzeltmeler ve güncelleme paketleri bölümünden bu dosyayıda entegre edebilirsiniz *