Nobel Ödüllü Orhan Pamuk ders kitaplarına girdi Ulusal Eğitim Bakanlığı yeni öğretim yılında 12'nci derslik Türk Dili ve Edebiyatı ile Dil ve Anlatım kitaplarında Orhan Pamuk'un 2 öbür romanından alıntı yaptı 1549054529 1549054529 nobelodulluorhanpamukderskitaplarinagirdi5c54b24684582nobelodulluorhanpamukderskitaplarinagirdi5c54b24684582 http:imgsabahcomtri2spgif Nobel Edebiyat Ödüllü yazan Orhan Pamuk, Sessiz Konut ve Yeni Hayat romanlarıyla ders kitaplarına girdi Pamuk'un Nobel'i kazanması ardından Milli Eğitim Bakanlığı Talim Edep Kurulu Başkanlığı, Pamuk'un eserlerine ders kitaplarında yer vereceklerini açıklamıştı Nitekim bu sene 12'nci sınıflar için basılan Türk Dili ve Edebiyatı kitabında Yeni Yaşam, Dil ve Anlatım kitabında da Gürültüsüz Konut yer aldı Ayrıca tekrar 12'nci derslik İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Orta'yla birlikte Orhan Pamuk da hakkında yaşam öyküsü hazırlanması istenen ünlüler aralarında sayıldı 12 sınıf Türk Dili ve Edebiyatı kitabında, yazarın 1995 yılında yayımlanan ve Türkiye'de satış rekorları kıran Yeni Yaşamkitabından altı sayfalık bir bölüm yer aldı Metnin arkasından Pamuk'un fikri ve edebi kişiliğinin yanı sıra, Türk ve dünya edebiyatındaki yeri de öğrencilerden istenen araştırma ödevleri arasına alındı Dil ve Anlatım kitabında ise Gürültüsüz Konutkitabından bölümler misal metin olarak kullanıldı sabahcom