Nohut böreği Nohut sevenlerin beğeneceği bir börekÇok besleyici ve lezzetliAfiyet olsunnohutboregi5c4f2e1b1f55calt Malzemeler 1 paket yaş maya 15 su bardağı ılık su 1 yumurta aldığı dek un, tuz 5 su bardağı haşlanmış nohut 3 orta doruk soğan maydanoz, karabiber, kırmızı biber, değişken yağ 1548693014 1548693014 nohutboregi5c4f2e1b5ab81nohutboregi5c4f2e1b5ab81 nohutboregi5c4f2e1b5ab81 Hazırlanışı id Yaş mayayı ılık suyla eritip diğer malzemeleri ekleyin ve hamur oluşturun oluşan hamuru 15 dk dinlendirin ve 12 eşdeğer bezeye bölün her bir bezeyi fazla ince olacak şekilde (delininceye dek) oklava veya merdane yardımı ile açın 15 yemek kaşığı değin akışkan yağı gezdirip resimdeki gibi hamuru katlayın ve iç harcını koyunoklava ile sarın tepsinizin boyutuna kadar hamuru büzün ve oklavadan çıkartın üstüne yumurta sarısı sürün (ben yumurtanın kokmaması için birazda sıvıyağ koyup karıştırıp pek sürüyorum) ve 20 dk kadarda tepside mayalanması için dinlendirip 200 dereceli fırında pişirin iç harcının hazırlanması: nohutları bir gece evvelden ıslatın yıkayıp tencerede tuz ve 1 minik soğan ile haşlayın haşlanan nohutları robottan ya da rondodan geçirin soğanları çok ince kıyıp tavada pembeleşinceye dek öldürün ve çekilmiş olan nohutların üstüne dökün; baharatlarını tuzunu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın not: bu tarifi patatesli veya kıymalı da yapabilirsiniz 1548693014 1548693014 nohutboregi5c4f2e1b60e5enohutboregi5c4f2e1b60e5e nohutboregi5c4f2e1b60e5e 1548693014 1548693014 nohutboregi5c4f2e1b66458nohutboregi5c4f2e1b66458 nohutboregi5c4f2e1b66458 1548693014 1548693014 nohutboregi5c4f2e1b6bb0anohutboregi5c4f2e1b6bb0a nohutboregi5c4f2e1b6bb0a 1548693014 1548693014 nohutboregi5c4f2e1bb2e75nohutboregi5c4f2e1bb2e75 nohutboregi5c4f2e1bb2e75