Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohut Köftesi (Falafel)

Nohut Köftesi (Falafel)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nohut Köftesi (Falafel) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kase haşlanmış nohut
*1 yumurta
*1 tane kuru soğan
*1 2 diş sarımsak
*12 bardak galeta unu
*2 yemek kaşığı un
*1 çay kaşığı*karbonat
*kimyon
*karabiber
*kişniş(ben onun yerine çerkez tuzu koydum kişnişim yoktu)
*Yarım demet maydanoz

Nohut Köftesi (Falafel) Tarifi Yapılışı Nohut rondoda ezilir, yumurta, soğan rendesi, un, galeta unu, sarımsak(ez), karbonat, maydanoz*ve baharatları koyularak iyice yoğurulur Yapışkan olursa içine galeta unu ilave edilir Dolapta 1 saat bekletilip köfte şekli verilerek, bol kızgın yağda kızartılır Lavaş ekmeği ve yeşillikler ile servis yapılır Ben bir kısmını misket köfte şeklinde yapıp kürdan batırdım Afiyet olsun

Similar threads

Lübnan Köftesi (Falafel) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı haşlanmış nohut *1 adet orta boy kuru soğan *23 diş sarımsak *1 adet yumurta *2 yemek kaşığı un *1 çay kaşığı karbonat *Yarım demet maydanoz *1 tatlı kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı kişniş *1 tatlı kaşığı karabiber *1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Nohut Köftesi (Falafel) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı haşlanmış nohut *3 diş sarımsak *1 soğan *1 çay kaşığı kimyon *1 çay kaşığı pul biber *Tuz *3 yemek kaşığı un *1 yemek kaşığı sıvı yağ Kızartmak için; *Sıvı yağ Nohut Köftesi (Falafel) Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Falafel ( Halep Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı nohut (bir gün önceden suda bekletilmiş) *2 adet soğan *Yarım demet maydanoz *1 yemek kaşığı kimyon *Tuz Falafel ( Halep Usulü ) Tarifi Yapılışı Esim Halepli, oldukça ünlü falafel in orijinal yapılışını ondan ilk kez Ürdünde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Falafel Tarifi İçin Malzemeler **40 gr Arpacık soğan *2 diş Sarımsak *400 gr Nohut *20 gr Maydanoz *10 gr Kişniş *Tuz *5 gr Acı toz biber **5 gr Kimyon **2 damla Tabasco *8 gr Kabartma tozu *45 gr Un *250 gr Ayçiçek yağı Falafel Tarifi Yapılışı Nohutları 1 gece önceden ıslatın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Falafel Tarifi İçin Malzemeler *15 su bardağı haşlanmış nohut *1 çay bardağı galeta unu *12 demet maydanoz *1 yumurta *1 yemek kaşığı zeytinyağı *2 diş sarımsak *1 çay kaşığı karabiber *1 çay kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı tuz Falafel Tarifi Yapılışı Falafel bir vejetaryenvegan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt