iltasyazilim
FD Üye
Nohut Pilav (Tavuklu ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*yarım adet tavuk göğüs eti
*sıvı yağ
*tuz
*karabiber
Nohut Pilav (Tavuklu ) Tarifi Yapılışı
Öncelikle ben tavuğu haşlanması için tencereye tavuğu geçecek kadar su koyup haşlanmaya bıraktım
Sonra pirinçleri ılık su ile ısladım
1520dk sonra pirinçleri güzelce*yıkadım
Pilav tenceresine iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz ısıttıktan*sonra pirinçler birbirine yapışmaya*başlayana kadar kavurdum nohutu bir buçuk bardak suyu tuzunu ekledim kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık*ateşte pişirdim Bu arada haşlanmış olan tavuk etimi küçük parçalara ayırdım ayrı ayrı servis ettim İsteyen pilav pişerken içine de atabilir
Bilerek ayrıntılı yazdım kolay olabilir ama bu sayfada sadece yemek yapmayı bilenler yok yeni başlayanlar da var
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*yarım adet tavuk göğüs eti
*sıvı yağ
*tuz
*karabiber
Nohut Pilav (Tavuklu ) Tarifi Yapılışı
Öncelikle ben tavuğu haşlanması için tencereye tavuğu geçecek kadar su koyup haşlanmaya bıraktım
Sonra pirinçleri ılık su ile ısladım
1520dk sonra pirinçleri güzelce*yıkadım
Pilav tenceresine iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz ısıttıktan*sonra pirinçler birbirine yapışmaya*başlayana kadar kavurdum nohutu bir buçuk bardak suyu tuzunu ekledim kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık*ateşte pişirdim Bu arada haşlanmış olan tavuk etimi küçük parçalara ayırdım ayrı ayrı servis ettim İsteyen pilav pişerken içine de atabilir
Bilerek ayrıntılı yazdım kolay olabilir ama bu sayfada sadece yemek yapmayı bilenler yok yeni başlayanlar da var
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.