Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nohut Yemeği

Nohut Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı nohut
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet domates
*1 çay kaşığı kimyon
*3 çay kaşığı tuz

Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar sizlerle nefis lokum gibi nohut yemeği tarifi paylaşacam Öncelikle nohutlarımızı 1 gece önceden ıslıyoruz Ben nohutları suya ısladıktan 5 dk sonra suyunu değiştiriyorum Tekrar su koyup bir gece bekletiyorum Böylelikle çok gaz yapmıyor Düdüklü tenceremize zeytinyağı koyuyoruz ısınan yağımıza soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz Sarımsakları 2 ye bölüp atıyoruz Bir güzel kavuruyoruz Kavrulan soğanların üzerine domatesi rendeliyoruz Salçalarını koyup karıştırdıktan sonra nohutlarımızı koyup 1 veya 2 dk kadar kavuruyoruz Ve üzerini geçecek kadar suyunu koyup düdüklünün kapağını kapatıyoruz 10 dk sonra düdük ötmeye başlayınca altını kısıyoruz Kısık ateşte 20 dk kadar pişiriyoruz Havasını alıp nohut yemeğimize bakıyoruz Bir 5 dk ağzı açık şekilde pişiriyoruz Suyu daha güzel özleşsin diye Ve servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz ??

Afiyet olsun

858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt