Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohut Yemeği

Nohut Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane orta boy soğan
*12 tane yeşil biber
*12 dilim kurutulmuş domates
*Dolu dolu 1 yemek kaşığı salça
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Bir miktar et ( et kullanılmayadabilir ama miktarı ve kemiklikemiksiz olması isteğe bağlı)
*1 su bardağı nohut (akşamdan su içerisinde bekletilecek)
*Sıcak su (nohutları pişirileceği tencere veya düdüklü içerisinde nohutların üzerini biraz geçecek kadar su)
*2 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak miktar arttırılabilir ya da azaltılabilir)

Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak küçük küçük doğradığımız soğanları düdüklü içerisinde yağ ile kavuruyoruz Ardından yine küçük küçük doğradığımız biberleri ilave ediyoruz ve yine küçük küçük doğradığımız kuru domatesleri ekliyoruz (kuru domatesleri sıcak su dolu bir kap içerisinde 1015dk bekletince kolayca doğranıyor) Daha sonra yemeğimize et eklemek istiyorsak kuşbaşı doğradığımız etlerimizi de ilave edip güzelce kavuruyoruz Salçamıza ilave edip 12dk daha kavurduktan sonra akşamdan su dolu bir kap içerisinde beklettiğimiz nohutlarımızı yıkayıp düdüklüye ilave ediyoruz ve nohutlar düdüklüde kaybolacak şekilde yani nohutların üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz ve düdüklümüzün ağzını kapatıyoruz ( gerek bu tarif gerek başka tarifler olsun, düdüklüde yemek pişirirken düdüklünün ocağın altını en yüksek ateşte açıyoruz Düdüklüden gelen fısıldama sesi ile ocağın altını kısıyoruz) ve yemeğimizi pişene kadar kendi haline bırakıyoruz Ben yaklaşık 35 dk kadar bu şekilde kısık ateşte pişirdim ( her düdüklüye göre ya da kullanılan tencereye göre bu süre değişebilir ) Daha sonra ocağın altını kapatıp 1015 dk kadar düdüklünün kapağını açmadan yemeğimizin kendi içinde pişmesini tamamladıktan sonra düdüklünün içindeki basıncın çıkarıldığına emin oluyoruz ve düdüklü soğuyunca kapağını dikkatlice açıyoruz ve yemeğimiz hazır
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,947Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt