iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 1 adet kuru soğan 250 gr yağsız dana kıyma 1 yemek kaşığı salça 1 yumurta 2 limon suyu ½ su bardağı un 3 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı tuzot Karabiber, kimyon 1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın Tuzot, karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun Salçayı ilave edin Kaynayınca köfteleri atın 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin Sıcak servis yapın
Yapılışı
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın Tuzot, karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun Salçayı ilave edin Kaynayınca köfteleri atın 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin Sıcak servis yapın