Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohutlu Etli Pirinç Pilavı

Nohutlu Etli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nohutlu Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı pirinç
*300 gram kuzu kuşbaşı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı *tereyağı, tuz

Nohutlu Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçimizi yarım saat öncesinden tuzlu suda bekletiyoruz Etimizi pilav tavasına alarak suyunu çekip pişmesini bekliyoruz Sıvı yağı ve tereyağını atarak 23 dk etimizi kavuruyoruz Daha sonra suyu süzülen pirinçi tavaya alıyoruz ve 23 dk pirinçleri kavuruyoruz Üzerine nohutları da ekliyoruz Ben 4 bardak kadar sıcak su kullandım yani 2 su bardağı pirinçe 4 su bardağı sıcak su, sizler 1 e 1 5 ölçekte yapabilirsiniz En son tuzumuzu da ekleyip 1 kere karıştırdıktan sonra tavamızın kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
 
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,116Kullanıcılar
Selim1717Son üye
Üst Alt