iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı pirinç
*300 gram kuzu kuşbaşı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı *tereyağı, tuz
Nohutlu Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçimizi yarım saat öncesinden tuzlu suda bekletiyoruz Etimizi pilav tavasına alarak suyunu çekip pişmesini bekliyoruz Sıvı yağı ve tereyağını atarak 23 dk etimizi kavuruyoruz Daha sonra suyu süzülen pirinçi tavaya alıyoruz ve 23 dk pirinçleri kavuruyoruz Üzerine nohutları da ekliyoruz Ben 4 bardak kadar sıcak su kullandım yani 2 su bardağı pirinçe 4 su bardağı sıcak su, sizler 1 e 1 5 ölçekte yapabilirsiniz En son tuzumuzu da ekleyip 1 kere karıştırdıktan sonra tavamızın kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı pirinç
*300 gram kuzu kuşbaşı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı *tereyağı, tuz
Nohutlu Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçimizi yarım saat öncesinden tuzlu suda bekletiyoruz Etimizi pilav tavasına alarak suyunu çekip pişmesini bekliyoruz Sıvı yağı ve tereyağını atarak 23 dk etimizi kavuruyoruz Daha sonra suyu süzülen pirinçi tavaya alıyoruz ve 23 dk pirinçleri kavuruyoruz Üzerine nohutları da ekliyoruz Ben 4 bardak kadar sıcak su kullandım yani 2 su bardağı pirinçe 4 su bardağı sıcak su, sizler 1 e 1 5 ölçekte yapabilirsiniz En son tuzumuzu da ekleyip 1 kere karıştırdıktan sonra tavamızın kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz