Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohutlu Ev Ekmeği

Nohutlu Ev Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nohutlu Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 küçük kap nohutlu ekmek mayası

Mayayı Üretmek İçin:


*1 su bardağı parmak dayanacak kadar sıcak su
*11,5 su bardağı un

Ekmeği Yapmak İçin:


*Yaklaşık 910 su bardağı un
*750 gr parmak dayanacak kadar sıcak su
*tuz

Nohutlu Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı İlk olarak aldığımız mayayı parmak dayanacak kadar sıcak su ve 11,5 su bardağı kadar unla büyütelim Cıvık kıvamda olacak Çelik bir tencere içine alalım Sıcak su dolu bir kaba tencereyi oturtalım Kapağını kapatıp 34 kat örtü ile örtelim 2,53 saat mayalanmaya bırakalım Büyüttüğümüz maya süre sonunda 2 katına çıkacaktır Mayayı büyük bir leğene alıp un ve parmak dayanacak kadar sıcak su ilavesiyle yumuşak ele yapışan iyice özdeşleşmiş bir hamur yoğurarak ekmeğimizin hamurunu oluşturalım Leğenin üzerine kapatacağımız tepsiyi ocak üzerinde ısıtalım ve üzerini kapayalım Ekmeğimizin olduğu leğeni sıcak su dolu bir kaba oturtalım 34 kat sarıp mayalanmaya bırakalım Bu şekilde de 2 saat mayalandıralım Bir tepsiye un serpelim Mayası gelen hamurdan büyük parçalar kopararak un yardımıyla yuvarlayıp yağlamış olduğumuz ekmek tepsimize dizelim Yine üzerini kapatacağımız tepsiyi ocak üzerinde ısıtıp tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerini kapayalım tepsiyi sıcak su dolu bir leğen üzerine oturtalım 1 saat de ekmeğimiz tepsideyken mayalanmaya bırakalım Tepside mayalanmaya bıraktığımız ekmekler süre sonunda kabarıp tepsiyi dolduracaktır Kabaran ekmeğimizi iyice kızdırdığımız fırına atalım Altı üzeri kızarana kadar kontrollü pişirelim Ben davul fırında 1 buçuk saatte pişirdim Yakınlarınızda ekmek fırını varsa pişirmeye oraya da götürebilirsiniz Pişen ekmeğimizin üzerine su serpip üzerini tepsi ile örtelim Örtü ile sarmalayıp yumuşamaya bırakalım Afiyet Şeker Olsun…
Nohutlu Ekmek Trakya Bölgesi’nde genellikle Arefe günlerinde yapılır Yapımı çok meşakatli olsa da uğraşmaya değerdir Sıcak ortamı sever Pişerken mis gibi kokusu yayılır Tadına doyum olmaz bir ekmektir Mayasının tutuluşu zaman aldığı için bir kişi mayayı tutup yakınlarına dağıtır Dağıtılan maya üretip büyütülür Elimden geldiğince sizlere yaptıklarımı adım adım anlatmaya çalıştım İleride nohut mayasını da tutup sizlerle paylaşacağım
*
*
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt