iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pirinç
*Yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yaklaşık 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
*Yarım çay bardağı yıldız şehriye
*1 orta boy soğan
*1 5 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*Et bulyon (yarım olarak)
*2 5 su bardağı sıcak su
Nohutlu Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Ben nohutumu daha önceden haşlamıştım Yeşil mercimeği de ıslatıp buzluğa kaldırmıştım
Hazır olmayanlar için; nohut bir gece önceden ıslatılır Düdüklü tencerede de 30 dakika pişirilir*Yeşil mercimek ise yine bir gece önceden ıslatılır
Gelelim pilavımızın yapımına;*pilav tenceremizi ocağa alıp altını açalım İçine yıldız şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar kavuralım Rengi hafiften döndüğünde tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz Tereyağı eridiğinde yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz 1 saat suda bekletilmiş yıkanmış pirinci ve yeşil mercimeği de ekleyip tıkır tıkır oluncaya kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi tamamlandığında nohutu ekleyip çok az karıştırıp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz Bu arada suyun 1 bardaklık kısmında et bulyonu eritelim Tuzu da ekleyip kapağını kapatalım Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişmeye bırakalım
Suyu çekince yavaşça kaşık yardımıyla pilavımızı havalandırıp üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatıyoruz*Afiyet olsun
*1 5 su bardağı pirinç
*Yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yaklaşık 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
*Yarım çay bardağı yıldız şehriye
*1 orta boy soğan
*1 5 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*Et bulyon (yarım olarak)
*2 5 su bardağı sıcak su
Nohutlu Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Ben nohutumu daha önceden haşlamıştım Yeşil mercimeği de ıslatıp buzluğa kaldırmıştım
Hazır olmayanlar için; nohut bir gece önceden ıslatılır Düdüklü tencerede de 30 dakika pişirilir*Yeşil mercimek ise yine bir gece önceden ıslatılır
Gelelim pilavımızın yapımına;*pilav tenceremizi ocağa alıp altını açalım İçine yıldız şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar kavuralım Rengi hafiften döndüğünde tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz Tereyağı eridiğinde yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz 1 saat suda bekletilmiş yıkanmış pirinci ve yeşil mercimeği de ekleyip tıkır tıkır oluncaya kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi tamamlandığında nohutu ekleyip çok az karıştırıp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz Bu arada suyun 1 bardaklık kısmında et bulyonu eritelim Tuzu da ekleyip kapağını kapatalım Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişmeye bırakalım
Suyu çekince yavaşça kaşık yardımıyla pilavımızı havalandırıp üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatıyoruz*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.