iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Mercimekli Somon Salata Tarifi için;
Bir gece önceden suya ısladığınız nohutları süzün Geniş bir tencerede nohutları 1 saat kadar haşlayın
Bu esnada mercimekleri yıkayıp durulayın ve taşlarını ayıklayın Ayıkladığınız mercimekleri üzeri yarı açık olacak şekilde 30 dakika kadar haşlayın
Soğanları küçük bir kaseye koyup üzerine bir miktar buz koyup, 10 dakika kadar bekletin ve kurulayın
Haşlanan nohutları süzün ve süzdüğünüz mercimeklerle karıştırın Bakliyat karışımını 1 yemek kaşığı su koyacağınız bir sos kabına aktarın
Geniş bir yapışmaz tavayı ortayüksek dereceli ısıya koyun somon küplerini, çevirerek 23 dakika kadar pişirin Ateştan aldıktan sonra tuzlayın
Sudaki bakliyatları ılık olacak şekilde ısıtın ve içine soğanları, maydanozları ekleyin Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve tuz ile tatlandırın Geniş bir servis tabağına aktarıp, üzerine sızma zeytinyağını serpin Somonları en üste yerleştirip, servis edin
Malzemeler
34 su bardağı kuru nohut
1 su bardağı küçük mercimek
12 su bardağı ince kırmızı soğan doğranmış
450 gram somon fileto (yaklaşık 4 cm kalınlığında), küpler halinde kesilmiş
Deniz tuzu
2 yemek kaşığı ince maydanoz doğranmış
Sızma zeytinyağı
Kaynak : Turkmax Gurme
Bir gece önceden suya ısladığınız nohutları süzün Geniş bir tencerede nohutları 1 saat kadar haşlayın
Bu esnada mercimekleri yıkayıp durulayın ve taşlarını ayıklayın Ayıkladığınız mercimekleri üzeri yarı açık olacak şekilde 30 dakika kadar haşlayın
Soğanları küçük bir kaseye koyup üzerine bir miktar buz koyup, 10 dakika kadar bekletin ve kurulayın
Haşlanan nohutları süzün ve süzdüğünüz mercimeklerle karıştırın Bakliyat karışımını 1 yemek kaşığı su koyacağınız bir sos kabına aktarın
Geniş bir yapışmaz tavayı ortayüksek dereceli ısıya koyun somon küplerini, çevirerek 23 dakika kadar pişirin Ateştan aldıktan sonra tuzlayın
Sudaki bakliyatları ılık olacak şekilde ısıtın ve içine soğanları, maydanozları ekleyin Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve tuz ile tatlandırın Geniş bir servis tabağına aktarıp, üzerine sızma zeytinyağını serpin Somonları en üste yerleştirip, servis edin
Malzemeler
34 su bardağı kuru nohut
1 su bardağı küçük mercimek
12 su bardağı ince kırmızı soğan doğranmış
450 gram somon fileto (yaklaşık 4 cm kalınlığında), küpler halinde kesilmiş
Deniz tuzu
2 yemek kaşığı ince maydanoz doğranmış
Sızma zeytinyağı
Kaynak : Turkmax Gurme