iltasyazilim
FD Üye
malzemeler:
# 30 kadar kurutulmus patlıcan (tercihe göre kurutulmuş biber)
# 2 su bardağı bulgur
# 1 su bardağı mercimek
# 15 su bardağı nohut (kırık nohutta olabilir)
# 3 yemek kaşığı salça (tercihe göre biber ya da domates)
# 2 tahta kaşık zeytin yağı
# kırmızı biber
# reyhan
# kimyon
# kekik
# nane
# kişinin damak zevkine göre o gün nerden ne kadar eserse baharat
# evdekılerin perhiz durumuna gore tuz
yapılışı:
1 önce mutfakta keyif alacağınız bir müziği açın nohutu önceden düdüklüde haşlayın mercimeği haşlayın bulguru şişmeye bırakın soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun bulguru, mercimeği ve nohutu katıp harmanlayın üzerinde 23 cm kalacak biçimde su ekleyip demlenmeye bırakın demlendikten sonra salçayı karıştırıp tuz ve baharat ekleyin
2 patlıcanları yıkayın hepsini kaynamakta olan suya teker teker batırıp çıkararak haşlayın (hepsini aynı anda atmayın, birer ikişer atabilirsiniz) sonra sevdiğiniz bir filmi izlerken veya sevdiğiniz bir arkadaşınızla konuşurken dolmaları doldurun tencereye dizip üstüne gelmeyecek kadar su ekleyin bu halde pişmeye bırakın yanına ek olarak limon ve acı çok yakışıyor
# 30 kadar kurutulmus patlıcan (tercihe göre kurutulmuş biber)
# 2 su bardağı bulgur
# 1 su bardağı mercimek
# 15 su bardağı nohut (kırık nohutta olabilir)
# 3 yemek kaşığı salça (tercihe göre biber ya da domates)
# 2 tahta kaşık zeytin yağı
# kırmızı biber
# reyhan
# kimyon
# kekik
# nane
# kişinin damak zevkine göre o gün nerden ne kadar eserse baharat
# evdekılerin perhiz durumuna gore tuz
yapılışı:
1 önce mutfakta keyif alacağınız bir müziği açın nohutu önceden düdüklüde haşlayın mercimeği haşlayın bulguru şişmeye bırakın soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun bulguru, mercimeği ve nohutu katıp harmanlayın üzerinde 23 cm kalacak biçimde su ekleyip demlenmeye bırakın demlendikten sonra salçayı karıştırıp tuz ve baharat ekleyin
2 patlıcanları yıkayın hepsini kaynamakta olan suya teker teker batırıp çıkararak haşlayın (hepsini aynı anda atmayın, birer ikişer atabilirsiniz) sonra sevdiğiniz bir filmi izlerken veya sevdiğiniz bir arkadaşınızla konuşurken dolmaları doldurun tencereye dizip üstüne gelmeyecek kadar su ekleyin bu halde pişmeye bırakın yanına ek olarak limon ve acı çok yakışıyor