iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç(Osmancık, baldo farketmez)
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı tavuk suyu(yoksa bulyon 1 su bardağı sıcak suda eritilecek)
*1 yemek kaşığı tuz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Merhaba
Tam kıvamında pilav tarifimi mutlaka denemelisiniz Ölçüler tamdır sizi kesinlikle hüsrana uğratmaz Tarif şöyle;
Öncelikle nohut akşamdan ılık su ile ıslatılır Ertesi gün pişene kadar haşlanır
Pirinç kaynar olmayan sıcak suda 20 dakika bekletilir Süre sonunda suyu süzülür
Pilav tenceresine zeytinyağı alınır Orta ocakta pirinç eklenerek kavrulur Suyu süzülen nohut ilave edilir Sıcak su ve tavuk suyu eklenir Tuz ve tereyağını ekledikten sonra pilav güzelce karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır
İlk 3 dakika harlı ateşte devamında ise tamamen kısık ateşte cızırdamaya başlayana kadar pişirilir
Pilav pişince üzerine havlu kağıt serilir ve tencerenin kapağı tekrar kapatılır ve 510 dakika böyle dinlendirilir
Not;
Eğer bulyon kullanacaksanız tuz miktarını biraz azaltın
Nohutlu pilav servis için hazır
Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç(Osmancık, baldo farketmez)
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı tavuk suyu(yoksa bulyon 1 su bardağı sıcak suda eritilecek)
*1 yemek kaşığı tuz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Merhaba
Tam kıvamında pilav tarifimi mutlaka denemelisiniz Ölçüler tamdır sizi kesinlikle hüsrana uğratmaz Tarif şöyle;
Öncelikle nohut akşamdan ılık su ile ıslatılır Ertesi gün pişene kadar haşlanır
Pirinç kaynar olmayan sıcak suda 20 dakika bekletilir Süre sonunda suyu süzülür
Pilav tenceresine zeytinyağı alınır Orta ocakta pirinç eklenerek kavrulur Suyu süzülen nohut ilave edilir Sıcak su ve tavuk suyu eklenir Tuz ve tereyağını ekledikten sonra pilav güzelce karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır
İlk 3 dakika harlı ateşte devamında ise tamamen kısık ateşte cızırdamaya başlayana kadar pişirilir
Pilav pişince üzerine havlu kağıt serilir ve tencerenin kapağı tekrar kapatılır ve 510 dakika böyle dinlendirilir
Not;
Eğer bulyon kullanacaksanız tuz miktarını biraz azaltın
Nohutlu pilav servis için hazır
Afiyet olsun