iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk bulyon
*1 adet et bulyon
*3 su bardağı pirinç
*2 su bardağı haşlanmış nohut (dileyen 1 su bardağı da koyabilir)
*1 su bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin
*Tuz
*5 su bardağı kaynar su
Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle sıvı yağı ve margarini pilav tavamıza koyup ısıtıyoruz Sonrasında yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri üzerine ekliyoruz 58 dk kavurduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyip 12 dakika daha kavuruyoruz Sonrasında üzerine kaynar suyumuzu ekliyoruz tuzunu bulyonlarını atıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Pilavımız piştikten sonra üzerine kağıt havlu vb bişey koyup kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruzÜzerine karabiber ve yanına da acı biber turşusu ile servis yapabilirsinizŞimdiden afiyet olsun
Not: ben nohudu çok sevdiğim için 2 su bardağı koymuştum nohut miktarı önemli değil istediğiniz miktarda koyabilirsiniz
*1 adet tavuk bulyon
*1 adet et bulyon
*3 su bardağı pirinç
*2 su bardağı haşlanmış nohut (dileyen 1 su bardağı da koyabilir)
*1 su bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin
*Tuz
*5 su bardağı kaynar su
Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle sıvı yağı ve margarini pilav tavamıza koyup ısıtıyoruz Sonrasında yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri üzerine ekliyoruz 58 dk kavurduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyip 12 dakika daha kavuruyoruz Sonrasında üzerine kaynar suyumuzu ekliyoruz tuzunu bulyonlarını atıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Pilavımız piştikten sonra üzerine kağıt havlu vb bişey koyup kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruzÜzerine karabiber ve yanına da acı biber turşusu ile servis yapabilirsinizŞimdiden afiyet olsun
Not: ben nohudu çok sevdiğim için 2 su bardağı koymuştum nohut miktarı önemli değil istediğiniz miktarda koyabilirsiniz