iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*sıvı yağ
*1,5 kaşık kadar tereyağı
*tuz
*tavuk bulyon
*1 avuç istediğiniz çeşit şehriye
*3 su bardağı haşlanmış nohut
*4 su bardağı Kaynamış*su
Nohutlu Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçlerimizi bir 30 dakika kadar ılık suda bekletip süzüyoruz
Tenceremize sıvı yağ ilave edip ısınınca şehriyelerimizi atıp kavuruyoruz Ardından içine tereyağımızı ve pirincimizi katıp, tereyağ eriyene kadar kavuruyoruz Sonra içine nohutları katıp, bir bardağı tavuk bulyonu eritmis olan kaynamış suyumuzu katıyoruz Biraz da tuz katıp, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu serip bir 20 dakika kadar bekletiyoruz
Şimdiden Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*sıvı yağ
*1,5 kaşık kadar tereyağı
*tuz
*tavuk bulyon
*1 avuç istediğiniz çeşit şehriye
*3 su bardağı haşlanmış nohut
*4 su bardağı Kaynamış*su
Nohutlu Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçlerimizi bir 30 dakika kadar ılık suda bekletip süzüyoruz
Tenceremize sıvı yağ ilave edip ısınınca şehriyelerimizi atıp kavuruyoruz Ardından içine tereyağımızı ve pirincimizi katıp, tereyağ eriyene kadar kavuruyoruz Sonra içine nohutları katıp, bir bardağı tavuk bulyonu eritmis olan kaynamış suyumuzu katıyoruz Biraz da tuz katıp, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu serip bir 20 dakika kadar bekletiyoruz
Şimdiden Afiyet olsun