iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Tavuklu Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*1 adet haşlanmış tavuk göğsü
*1 çay bardağı arpa Şehriye
*Tavuk suyu
*Nane
*Tuz
Terbiyesi için malzemeler:
*Yoğurt
*1 adet yumurta
*Yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı un
Nohutlu Tavuklu Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ısladığımız nohutları düdüklü tencerede haşlıyoruz Diğer yandan tavuk göğsünü de haşlamaya koyuyoruz Haşlama işlemleri bittikten sonra tavuğu didikliyoruz Teflon tencerede (Ben özellikle teflon tencere kullanıyorum Yoğurtlu çorbalar da) Şehriyeleri kavuruyoruz Şehriyeler kavrulduktan sonra haşladığımız tavuk göğsünün suyunu tencereye ekliyoruz, biraz da Çeşme’den ek su ilave ediyoruz Suyumuz kaynarken diğer yandan terbiyeyi hazırlıyoruz Bir kaba yoğurdu, yumurtayı, unu ve limon suyunu ekleyip güzelce çırpıyoruz Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra kanayan sudan kepçeyle yavaş yavaş terbiyemize sudan ekliyoruz Yeterli ısıya geldikten sonra hazırlanan terbiyeyi azar azar tencereye ekliyoruz, bir taraftan kepçeyle karıştırıyoruz çorba kesmesin diye Terbiyeyi ekledikten sonra çorba kaynanaya kadar ağır ağır karıştırıyoruz aynı yönde Çorba kaynadıktan sonra nohutları ve didiklenmiş tavuk göğsünü ilave ediyoruz Ben naneyi yağda yakmadan direk ekliyorum çorbayla beraber pişiyor 10 dk kadar daha kısık ateşte piştikten sonra çorbanın altını kapatıp tuzunu ekliyoruz Afiyet Olsun
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*1 adet haşlanmış tavuk göğsü
*1 çay bardağı arpa Şehriye
*Tavuk suyu
*Nane
*Tuz
Terbiyesi için malzemeler:
*Yoğurt
*1 adet yumurta
*Yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı un
Nohutlu Tavuklu Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ısladığımız nohutları düdüklü tencerede haşlıyoruz Diğer yandan tavuk göğsünü de haşlamaya koyuyoruz Haşlama işlemleri bittikten sonra tavuğu didikliyoruz Teflon tencerede (Ben özellikle teflon tencere kullanıyorum Yoğurtlu çorbalar da) Şehriyeleri kavuruyoruz Şehriyeler kavrulduktan sonra haşladığımız tavuk göğsünün suyunu tencereye ekliyoruz, biraz da Çeşme’den ek su ilave ediyoruz Suyumuz kaynarken diğer yandan terbiyeyi hazırlıyoruz Bir kaba yoğurdu, yumurtayı, unu ve limon suyunu ekleyip güzelce çırpıyoruz Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra kanayan sudan kepçeyle yavaş yavaş terbiyemize sudan ekliyoruz Yeterli ısıya geldikten sonra hazırlanan terbiyeyi azar azar tencereye ekliyoruz, bir taraftan kepçeyle karıştırıyoruz çorba kesmesin diye Terbiyeyi ekledikten sonra çorba kaynanaya kadar ağır ağır karıştırıyoruz aynı yönde Çorba kaynadıktan sonra nohutları ve didiklenmiş tavuk göğsünü ilave ediyoruz Ben naneyi yağda yakmadan direk ekliyorum çorbayla beraber pişiyor 10 dk kadar daha kısık ateşte piştikten sonra çorbanın altını kapatıp tuzunu ekliyoruz Afiyet Olsun