Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohutlu Tel Şehriye Çorbası

Nohutlu Tel Şehriye Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nohutlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağından biraz fazla tel şehriye
*1 adet Knorr et bulyon tablet
*25 gram margarin
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tepeleme çay kaşığı pul biber
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
*Tuz
*1, 5 litre sıcak su

Nohutlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Sevgili dostlar,
Bir önceki tarifimde dondurucuda bol miktarda haşlanmış nohut barındığını belirtmiştim
Dondurucu bu kadar nohutla dolu olunca, evin direği de nohuta düşkün olunca gün geçmiyor ki içinde nohut olan bir yemek pişmesin
Malzemelerimizi hazırlamakla başlayalım isterseniz;
Önce dondurucudan bir su bardağı nohut alıyoruz ve yanına tel şehriyemizi de koyup bir kenarda bekletiyoruz Diğer yandan suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz ve biz de o arada başlıyoruz çorbamızı hazırlamaya
Çorba tenceremize yağlarımızı, salçamızı, Knorr et bulyonumuzu ve baharatlarımızla tuzunu ekleyip, orta ateşte kavurmaya başlıyoruz Bulyonumuz eriyip, salçamızın çiğ kokusu çıktığında kaynamış suyumuzu ekleyip ocakta da kaynadığını gördüğümüzde nohutumuzu ve şehriyemizi ekliyoruz Ara ara karıştırmak suretiyle tel şehriyelerimiz pişene kadar 15 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz Nohutlarımız zaten haşlanmış oldukları için onlar için ekstra bir pişirme süresine ihtiyacımız yok Pişirme süremizin son 5 dakikasını kısık ateşte pişirmeniz çorbanızı daha lezzetli kılacaktır
Ayrıca çorbamızın suyu yeterli gelecektir ama dilerseniz siz kendi zevkinize göre sıcak su takviyesi yapabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sevgiler!
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt