iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağından biraz fazla tel şehriye
*1 adet Knorr et bulyon tablet
*25 gram margarin
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tepeleme çay kaşığı pul biber
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
*Tuz
*1, 5 litre sıcak su
Nohutlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Sevgili dostlar,
Bir önceki tarifimde dondurucuda bol miktarda haşlanmış nohut barındığını belirtmiştim
Dondurucu bu kadar nohutla dolu olunca, evin direği de nohuta düşkün olunca gün geçmiyor ki içinde nohut olan bir yemek pişmesin
Malzemelerimizi hazırlamakla başlayalım isterseniz;
Önce dondurucudan bir su bardağı nohut alıyoruz ve yanına tel şehriyemizi de koyup bir kenarda bekletiyoruz Diğer yandan suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz ve biz de o arada başlıyoruz çorbamızı hazırlamaya
Çorba tenceremize yağlarımızı, salçamızı, Knorr et bulyonumuzu ve baharatlarımızla tuzunu ekleyip, orta ateşte kavurmaya başlıyoruz Bulyonumuz eriyip, salçamızın çiğ kokusu çıktığında kaynamış suyumuzu ekleyip ocakta da kaynadığını gördüğümüzde nohutumuzu ve şehriyemizi ekliyoruz Ara ara karıştırmak suretiyle tel şehriyelerimiz pişene kadar 15 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz Nohutlarımız zaten haşlanmış oldukları için onlar için ekstra bir pişirme süresine ihtiyacımız yok Pişirme süremizin son 5 dakikasını kısık ateşte pişirmeniz çorbanızı daha lezzetli kılacaktır
Ayrıca çorbamızın suyu yeterli gelecektir ama dilerseniz siz kendi zevkinize göre sıcak su takviyesi yapabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sevgiler!
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağından biraz fazla tel şehriye
*1 adet Knorr et bulyon tablet
*25 gram margarin
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tepeleme çay kaşığı pul biber
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
*Tuz
*1, 5 litre sıcak su
Nohutlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Sevgili dostlar,
Bir önceki tarifimde dondurucuda bol miktarda haşlanmış nohut barındığını belirtmiştim
Dondurucu bu kadar nohutla dolu olunca, evin direği de nohuta düşkün olunca gün geçmiyor ki içinde nohut olan bir yemek pişmesin
Malzemelerimizi hazırlamakla başlayalım isterseniz;
Önce dondurucudan bir su bardağı nohut alıyoruz ve yanına tel şehriyemizi de koyup bir kenarda bekletiyoruz Diğer yandan suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz ve biz de o arada başlıyoruz çorbamızı hazırlamaya
Çorba tenceremize yağlarımızı, salçamızı, Knorr et bulyonumuzu ve baharatlarımızla tuzunu ekleyip, orta ateşte kavurmaya başlıyoruz Bulyonumuz eriyip, salçamızın çiğ kokusu çıktığında kaynamış suyumuzu ekleyip ocakta da kaynadığını gördüğümüzde nohutumuzu ve şehriyemizi ekliyoruz Ara ara karıştırmak suretiyle tel şehriyelerimiz pişene kadar 15 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz Nohutlarımız zaten haşlanmış oldukları için onlar için ekstra bir pişirme süresine ihtiyacımız yok Pişirme süremizin son 5 dakikasını kısık ateşte pişirmeniz çorbanızı daha lezzetli kılacaktır
Ayrıca çorbamızın suyu yeterli gelecektir ama dilerseniz siz kendi zevkinize göre sıcak su takviyesi yapabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sevgiler!