Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Noktalama İşaretleri Nelerdir Kısaca

Noktalama İşaretleri Nelerdir Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Noktalama İşaretleri Hakkında Kısa Veri

Noktalama işaretleri cümlenin yapısını spesifize etmek ve kasıt katmak için kullanılır En sık kullanılan Noktalama işaretleri şunlardır:

NOkta: Cümlenin sonuna konur

Noktalı virgül:Bir açıklamadna önce konur

İki nokta: Hitabe cümlelerinde kullanılır

Üç nokta:Cümlenin sonuna konur

Soru işareti: Soru anlamı katar

Ünlem: şaşkınlık, dehşet,heyecan gibi duyguları açıklama eder

Çivi:seçme parça yapılan veya vurgulanan kelimeye konur

Ayraç: Cümledeki ilave bilgiler için kullanılır

Kesme İşareti: Özel isimlerden daha sonra konur *

Similar threads

NOKTALAMA İŞARETLERİ İki Nokta ( ** Yorumlama yapılacak cümlelerden sonradan kullanılır Konuyu bilmek için şunları yapmalısın: Dersi dinle ve bol bol baştan yap ** Çivi içina gücenmiş seçme parça sözlerden önce iki nokta konur Babam: Ben de sizinle gelmemdedi ** Yazı içinde bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
ATASÖZLERİ: Uzun deneyimlere ve gözlemlere dayanan kural niteliğinde, öğüt verici özlü sözlerdir ÖZELLİKLERİ 1Bir adalet bildirir 2 Kısa ve özlü sözlerdir 3 Birçok mecaz anlamlıdır 4 Söyleyeni belirli olmayan ama ulusça benimsenmiş kısa ve öz sözlerdir ( Bugünün işini yarına bırakma, İki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Noktalama İşaretleri Hakkında Kısa Bilgi Noktalama işaretleri cumlenin yapısını belirtmek ve anlam katmak icin kullanılır En sık kullanılan Noktalama işaretleri şunlardır: NOkta: Cumlenin sonuna konur Noktalı virgul:Bir acıklamadna once konur İki nokta: Konuşma cumlelerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
noktalama işaretleri şiirleri,noktalama işaretleri şiiri,noktalama işaretleriyle ilgili şiir,noktalama işaretleri hakkında şiirler Noktalama İşaretleri Şiiri NOKTA Benim adım nokta tekrar tekrar yerim var cümle sonunda 2(ikinci) sırada ve kısaltmalarda, Sakın beni unutma VİRGÜL ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
259
3 Derslik Noktalama İşaretleri Deneme Soru ve Cevapları, 3 Sınıf Noktalama İşaretleri Testi, 1 Ödevlerini yaptın mıtümcesinin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır? A) ( ! ) B) ( ? ) C) ( ) 2 Aşağıdakilerden hangisinde kesme işareti (') hatalı kullanılmıştır? A) Türk'lük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,474Konular
981,213Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt