iltasyazilim
FD Üye
Nokul tarifi Akdeniz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
4,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
2 adet dövülmüş karanfil
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı su
34 adet gül yaprağı
1 kahve fincanı tahin
Akdeniz bölgesine ait olan nokul tarifini anlatıyorum Şimdiden kolay gelsin
Hamur yoğurma kabına unu koyun3 kaşık sıvı yağ ayırın kalanı una eklenecek Eritilmiş kurumaya, şekeri, tuzu, ılık suyu, sıvıyağı, yoğurdu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın40 dakika dinlendirin Tahinle ayırdığınız 3 kaşık sıvı yağı karıştırın Ayrı bir kapta gül yaprağı, tarçın ve karanfili karıştırın Hamuru 2 eşit parçaya ayırın50 cm çapında açın üzerine önce tahinli karışımı sonra gül yapraklı baharat karışımını sürüp cevizi serpiştirin Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşek rulo şeklinde sarın Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın Her bir ruloyu 6 parçaya kesin Hamurlar bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin Nokulları yağlanmış fırın tepsisine dizin Fırçayla su surun susam serpip 20 dakika dinlendirin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirin çok kızartmayın Ilık servis yapın
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
4,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
2 adet dövülmüş karanfil
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı su
34 adet gül yaprağı
1 kahve fincanı tahin
Akdeniz bölgesine ait olan nokul tarifini anlatıyorum Şimdiden kolay gelsin
Hamur yoğurma kabına unu koyun3 kaşık sıvı yağ ayırın kalanı una eklenecek Eritilmiş kurumaya, şekeri, tuzu, ılık suyu, sıvıyağı, yoğurdu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın40 dakika dinlendirin Tahinle ayırdığınız 3 kaşık sıvı yağı karıştırın Ayrı bir kapta gül yaprağı, tarçın ve karanfili karıştırın Hamuru 2 eşit parçaya ayırın50 cm çapında açın üzerine önce tahinli karışımı sonra gül yapraklı baharat karışımını sürüp cevizi serpiştirin Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşek rulo şeklinde sarın Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın Her bir ruloyu 6 parçaya kesin Hamurlar bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin Nokulları yağlanmış fırın tepsisine dizin Fırçayla su surun susam serpip 20 dakika dinlendirin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirin çok kızartmayın Ilık servis yapın