Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Normal Kalp Atış Hızı Kactır?

Normal Kalp Atış Hızı Kactır?
0
78

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Kalp atım hızının normalin uzerinde veya altında olması sorun demektir Bir takım hastalıkların belirtisi ya da hastalıklara neden olabilen bir sorundur, kalp atışının normal olmaması

Kalp atım hızı normalde kac olmalıdır diye merak edenler icin hemen soyleyelim 60 ile 100 arasıdır Normal kalp atım hızı cocuklarda ise 70 ile 100 arasındadır Bu değerlerin altında veya ustunde olması sorun teşkil etmektedir
Genelde duşuk kalp atım hızı, kalp fonksiyonlarının daha iyi calıştığına, kalbin akciğer ve organlara oksijeni iletmede daha efektif olduğuna işarettir Profesyonel bir atlet dakikada 40 kalp atım hızına sahip olabilir Hatta, Fransa Bisiklet Turu’nu 7 kez kazanan bisikletci Lance Armstrong’un dinlenme halinde kalp atış hızı sadece 32’dir
Kalp Atış Hızını Olcmek
Kalp atım hızınızı olcmek icin, basitce nabzınızı olcun Bunun icin, işaret ve orta parmaklarınızı boynunuza, gırtlak borusunun kenarına koyun Nabzınızı bilekten olcmek icin ise, iki parmağınızı on kol damarının ustundeki kemik ve sinirin arasına yerleştirin
Nabzı hissettiğinizde atımları 15 saniyeliğine sayın Bu sayıyı da 4 ile carparak, dakikada kac atım olduğunu hesaplayabilirsiniz
Bircok faktor kalp atım hızını etkileyebilir:
Aktivite duzeyi ile artar
Fitness duzeyi ile artar
Hava sıcaklığı: sıcaklık ve nem kalp atış hızını artırır
Vucut pozisyonu: ayakta durmak artırır ya da uzanmak azaltır
Duygular: heyecan, utanc gibi duygular artırır
Vucut Buyukluğu arttıkca kalp atış hızı yukselir
İlaclar artırabilir de azaltabilir de
Kalp atım hızının geniş bir aralığı olsa da, olağan dışı yuksek veya duşuk kalp atım hızı altta yatan başka bir problemin habercisi olabilir Kalp atım hızınız surekli 100’un ustunde (taşikardi, kalp carpıntısı) ya da 60’ın altındaysa (bradikardi, duşuk nabız) doktorunuza danışın Ozellikle bayılma, baş donmesi, goğus ağrısı veya nefes darlığı gibi başka belirtiler de varsa, bir uzman goruşune ihtiyacınız olabilir
h 3Normal Kalp Atış Hızı Kactır?

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt