iltasyazilim
FD Üye
Norveç Usulü Somon Tarifi Tarifi için;
Bir dilim ekmeği, dikdörtgen şeklinde, ince dilimler hâline gelecek şekilde kesin
Bir tavada, zeytinyağını kızartın ve ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin; sadece bir yüzleri altın rengini alana kadar kızartın
Somon filetoları, kestiğiniz ekmek dilimlerinin boyutuna gelecek şekilde, ince porsiyonlara ayırın
Orta derecede ısıtılmış, içinde zeytinyağı bulunan başka bir tavaya somon dilimlerini yerleştirin
Kısa bir süre beklettikten sonra, ısıyı kapatın ve somon dilimlerini, kendi kendilerine pişmeleri için; yaklaşık üç dakika bekletin Aynı işlemi, dilimlerin diğer yüzü için de uygulayın
Somonlar pişerken, yumurtayı haşlayın Haşlandıktan sonra, sarısı ve beyazını ayırın; her iki kısmı da küçük kare küpler şeklinde kesin
Daha sonra; salatalık, badem ve bezelyeyi küçük küp parçalar hâlinde kesin Tüm bu malzemeleri, küp beyaz yumurta parçaları ile karıştırın
Servis ederken, tabağa; önce kızarmış ekmek dilimlerinizi, üzerine somonları ve hazırladığınız karışımı koyun
Biraz karabiber ekleyin ve en üste küp yumurta sarılarını yerleştirin
En son; dereotu, maydanoz, taze mikro filizi, tuz ve zeytinyağını karıştırın ve elde ettiğiniz bu salatayı, somonlarınızın yanında servis edin
Somon havyar ile tabağınızı süsleyin; limon ve zeytinyağı ile tatlandırın Servis edin
Malzemeler
4 adet somon fileto
Balık İçin;
4 dilim beyaz ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Salata için;
4 adet maydanoz
6 adet dereotu
3 adet taze mikro filizi
Zeytinyağı
Garnitürü için;
3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı somon havyar
1 adet salatalık
Sosu için;
½ yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kaynak : Turkmax Gurme
Bir dilim ekmeği, dikdörtgen şeklinde, ince dilimler hâline gelecek şekilde kesin
Bir tavada, zeytinyağını kızartın ve ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin; sadece bir yüzleri altın rengini alana kadar kızartın
Somon filetoları, kestiğiniz ekmek dilimlerinin boyutuna gelecek şekilde, ince porsiyonlara ayırın
Orta derecede ısıtılmış, içinde zeytinyağı bulunan başka bir tavaya somon dilimlerini yerleştirin
Kısa bir süre beklettikten sonra, ısıyı kapatın ve somon dilimlerini, kendi kendilerine pişmeleri için; yaklaşık üç dakika bekletin Aynı işlemi, dilimlerin diğer yüzü için de uygulayın
Somonlar pişerken, yumurtayı haşlayın Haşlandıktan sonra, sarısı ve beyazını ayırın; her iki kısmı da küçük kare küpler şeklinde kesin
Daha sonra; salatalık, badem ve bezelyeyi küçük küp parçalar hâlinde kesin Tüm bu malzemeleri, küp beyaz yumurta parçaları ile karıştırın
Servis ederken, tabağa; önce kızarmış ekmek dilimlerinizi, üzerine somonları ve hazırladığınız karışımı koyun
Biraz karabiber ekleyin ve en üste küp yumurta sarılarını yerleştirin
En son; dereotu, maydanoz, taze mikro filizi, tuz ve zeytinyağını karıştırın ve elde ettiğiniz bu salatayı, somonlarınızın yanında servis edin
Somon havyar ile tabağınızı süsleyin; limon ve zeytinyağı ile tatlandırın Servis edin
Malzemeler
4 adet somon fileto
Balık İçin;
4 dilim beyaz ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Salata için;
4 adet maydanoz
6 adet dereotu
3 adet taze mikro filizi
Zeytinyağı
Garnitürü için;
3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı somon havyar
1 adet salatalık
Sosu için;
½ yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kaynak : Turkmax Gurme